Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Rimini
Rimini
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Rimini
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Aurinkoinen ranta
Toukokuun alussa rantakausi pyörähtää liikkeelle ja tällöin rannalla on vielä melko vähän ihmisiä, ainakaan uimassa, mutta helteet alkavat olla tavallisia.

Riminin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Riminillä nyt

Sääennuste

Italian meteorologian laitoksen tarjoama Riminin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Rimini sijaitsee Etelä-Euroopassa, Italian itäpuolella olevalla Adrianmeren rannikolla, ja vaikka siellä on pitkät kuumat kesät ja leudot talvet, on varsinainen rantakausi siellä suhteellisen lyhyt jakso ja turisteja siellä on liiaksi asti oikeastaan vain keskikesällä.

Riminin kesäkausi, jolloin siellä on lämmintä mutta ei vielä rantakelejä, alkaa maalis- tai huhtikuussa, jolloin päivisin alkaa olla 15–20 astetta mutta öisin on vielä viileää. Toukokuun alussa rantakausi pyörähtää liikkeelle ja tällöin rannalla on vielä melko vähän ihmisiä, ainakaan uimassa, mutta helteet alkavat olla tavallisia ja öisinkin on jo melko lämmintä, lähes 15 astetta.

Kesäkuussa alkaa varsinainen rantakausi, jolloin on lämmintä yöt päivät, elokuu on vilkkain kuukausi, jolloin Riminiä kannattaa vältellä, syyskuu on täysin kesäinen kuukausi öitä myöten ja kesä jatkuu yleensä ainakin lokakuun puoliväliin, joskin rantalomalaiset kaikkoavat Riministä lokakuun alkupuolella lähes tyystin. Lokakuussa voi hyvin olla helteitä vielä kuun puolivälin jälkeenkin mutta yöt viilenevät jossain vaiheessa lokakuuta dramaattisesti. Marraskuusta seuraavan kesäkauden alkuun Rimini on hivenen ankea paikka, jossa kyllä on päivisin yleensä 10–20 astetta, öisin vähintään muutama aste mutta yleensä 5–10 mutta jossa on usein pilvistä, kylmiä tuulia ja sateita.

Parhaat matkustusajat

Paras aika matkustaa Riminiin rannalle ja nauttimaan kaupungista täysin siemauksin on toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, jolloin aurinkoiset ilmat ja lämpimät yöt ovat itsestäänselvyys. Tältä kaudelta aika toukokuun puolivälistä juhannukseen ja taas ajankohta syyskuun alusta lokakuun alkuun on parasta aikaa tulla tänne niin, etteivät majapaikkojen hinnat ole huipussaan ja ihmisiä ei ole turhan paljon. Heinä- ja elokuussa täällä on hyvin vilkasta, hotellien hinnat ovat huipussaan ja erilaiset lieveilmiöt kuten öinen meteli ovat tavallisia.

Rimini on varteenotettava matkakohde päiväretkelle tai lyhyelle oleskelulle, joka yhdistetään matkaan muualle Italiaan, huhtikuulta lokakuun loppuun. Vaikka huhti- ja lokakuu ovat kuukausia, jolloin läheskään kaikki hotellit, ravintolat ja muut paikat eivät ole avoinna, on silloin niitä kuitenkin avoinna sen verran rannan lähistölläkin, että kaikki hoituu. Vanhassakaupungissa elämä on samanlaista ympäri vuoden, ja jos Riminiin matkustaa muulloin kuin toukokuun alusta syyskuun loppuun, on parempi majoittua vanhoihin osiin, sillä niissä on kesän ulkopuolellakin aivan toisenlaista tunnelmaa kuin rannan lähistöllä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti