Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Torino
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Turin Eye -kuumailmapallo ja sininen taivas
Torinossa on valtaosan vuodesta hyvät ilmat, mikä sopii Turin Eye -kuumailmapallolennolle lähteville.

Torino sää ja ilmasto

Sää Torinossa nyt

Sääennuste

Italian meteorologian laitoksen tarjoama Torinon sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Torinossa on valtaosan vuodesta hyvät ilmat, niin että keskitalvea lukuun ottamatta päivät ovat vähintäänkin lämpimiä ympäri vuoden ja aurinkokin paistaa siellä enemmän kuin Keski-Euroopassa yleensä.

Vaikka Torino on vain parin tunnin junamatkan päässä ilmastoltaan sisämaata leudommalta Välimeren rannikolta, on siellä varsin erilaiset säät kuin vaikkapa Genovassa. Aurinko paistaa vähemmän, noin 2 000 tuntia vuodessa, mutta eniten aurinkoa kaupungissa on huhtikuun loppupuolelta syyskuun alkupuolelle. Pilvisintä taivasta on luvassa loppuvuodesta marras- ja joulukuussa, mutta kevättalvi on syystalvea aurinkoisempaa aikaa.

Torinon kesäkausi on pitkä ja kuuma, ja se pyörähtää yleensä liikkelle huhtikuussa. Yöt ovat kaupungissa viileitä keskikesää lukuun ottamatta ympäri vuoden, ja vielä toukokuussakin öisin on vain noin 10 astetta. Keskikesällä, jolloin päivälämpötilat nousevat herkästi lähelle 30:tä astetta, on öisin 15-16 astetta, ja tällöin aurinko paistaa kaupungissa useimpina päivinä.

Kesäkausi jatkuu lämpimänä huhtikuun alkupuolelta ainakin lokakuun loppuun, ja vielä marraskuussakin on yleensä päivisin sen verran lämmintä, että ulkona voi hyvin syödä tai juoda kahvit. Yöt ovat talvisin kylmiä. Pakkasta Torinossa on tavallisesti joulukuusta lähtien 2-5 astetta yön hiljaisimpina tunteina. Talvipäivinä on kuitenkin yleensä 5-10 astetta lämmintä, ja näin kaupungissa on ulkosalla elämää melkoisesti koko talven ajan. Erilaiset katetut ja lämmitetyt terassit ovat katukuvassa tavallisia, ja niissä on hyvä myöhäänkin illalla talvellakin syödä ja samalla tarkkailla katujen elämänmenoa.

Parhaat matkustusajat

Torino on kiireinen paikka etenkin viikonloppuisin ja juhlapyhinä läpi vuoden, ja sinne suuntaavan on hyvä tehdä hotellivarauksensa aina hyvissä ajoin etukäteen. Kaupungissa on melkoisesti erilaisia tapahtumia jalkapallo-otteluista messuihin, mutta Torino on suuri kaupunki ja siellä on paljon tilaa vilkkainakin matkustusaikoina.

Tapahtumien lisäksi Torinoon suuntaa paljon turisteja niin Italiasta kuin muualtakin ympäri vuoden. "Alppien pääkaupunkina" tunnetun Torinon ympäristössä lomailee hiihtokauden aikana marraskuulta maaliskuun loppupuolelle paljon ihmisiä, jotka käyvät vierailemassa Torinossa. Kesäkaudella sinne suuntaa ihmisiä etenkin viikonloppuisin melkoisesti, mutta elokuu ei täällä ole vilkas vaan varsin hiljainen kuukausi.

Tukahduttavan kuuma keskikesä heinäkuun alkupuolelta elokuun loppuun ei ole paras mahdollinen aika vierailla kaupungissa. Mikäli Torinoon haluaa tutustua kesällä, ovat touko-kesäkuu ja syys-lokakuu varsin hyviä matkustustusaikoja, mutta kaupunkiin voi hyvin matkustaa myös maalis-huhtikuussa ja marras-joulukuussa, jolloin siellä on lämpimämpää kuin kotimaassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti