Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Takseja
Taksilla pääsee Riminin lentoasemalta minne tahansa kaupungissa ja sen ympäristössä. Matkaa lentoasemalta rautatieasemalle on vain 7 kilometriä, ja noin 10 minuutin taksimatka maksaa 12–15 euroa.

Saapuminen Riminiin ja siirtyminen lentoasemalta ja muilta asemilta muualle kaupunkiin

Riminiin ei ole Suomesta helppo päästä lentäen, mutta jos sinne menee välilaskullisella lennolla, pääsee lentoasemalta bussilla tai taksilla Riminin keskustaan tai sen liepeille, kuten Riccioneen.

Riminiin on kuitenkin helpompi matkustaa muiden kaupunkien kautta, ja niistä siirrytään rautateitse Rimiin, jossa rautatieasema on rannan ja vanhankaupungin välimaastossa. Jos Riminiin saapuu bussilla esimerkiksi Urbinosta tai San Marinosta, pysähtyvät bussit rautatieaseman viereen, josta voi kävellen, taksilla tai paikallisbussilla siirtyä minne haluaakin.

Matka Riminin lentoasemalta muualle alueelle

Riminin lentoasema on nimetty sieltä kotoisin olevan elokuvaohjaaja Federico Fellinin [kartalla] (RMI) mukaan, ja sieltä on helppo nopeasti ja edullisesti siirtyä Riminin keskustaan tai rannan tuntumaan. Lentoasema sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla hiekkarannan vieressä, ja se on lähempänä rantapaikka Riccionea kuin Riminiä. Lentoaseman vieressä on Miramare-rautatieasema, ja jos majapaikka on sen lähellä, kannattaa taksilla suoraan siirtyä tälle alueelle niin ei tarvitse lähteä bussilla kiertämään rautatieaseman kautta.

Lentoaseman ja Riminin välillä kulkee bussilinja 9, ja sillä voi mennä rautatieasemalle tai monelle muulle pysäkille, jotka voi nähdä lentokenttäbussin aikataulusta. Lipun voi ostaa bussista, tai sen voi ostaa T-merkillä varustetusta kioskista tai kahvilasta, jolloin lippu on edullisempi. Yksi lippu bussista ostettuna maksaa kaksi euroa, mutta kioskilta voi saada yhden lipun 1,30 eurolla ja lipun koko päiväksi kaikkiin busseihin 3 eurolla.

Riminin rautatieasemalta [kartalla] voi taksilla tai linja-autolla edetä majapaikalle, ja siitä pääsee kävellen rannan pääpaikoille [kartalla] ja myös vanhaankaupunkiin [kartalla] noin vartissa. Välimatkat ovat kuitenkin pitkiä, ja jos matkaa ei suosiolla halua tehdä taksilla, voi tutkia miten Riminissä liikutaan bussilla.

Taksilla pääsee Riminin lentoasemalta minne tahansa kaupungissa ja sen ympäristössä. Matkaa lentoasemalta rautatieasemalle on vain 7 kilometriä, ja noin 10 minuutin taksimatka maksaa 12–15 euroa. Erilaisia lisiä voi kuitenkin tulla melkoisesti, kuten 8 euron lisämaksu lentokenttämatkoista. Tietoa taksimatkojen hinnoista saa Rimini Turismosta.

Matka rautatie- ja linja-autoasemalta majapaikalle

Riminin rautatieasema ja linja-autoasemalinja-autoasema [kartalla] sijaitsevat vierekkäin melko lähellä rantaa, ja jos hotelli sijaitsee rannalla, kannattaa etsiä alikulkuväylä asemalla, sillä radanylityspaikkoja on keskustassa vain pari. Yksi alikulkukäytävä on Corso Giovanni XXIII -kadun päässä [kartalla], ja tämä on hyvä suunta kävellen niille, joiden hotelli on lähellä majakkaa ja Federico Fellini -puistoa [kartalla]. Rautatieaseman vierestä kulkee myös yksi alikulkukäytävä ja Viale Tripolin [kartalla] kohdalta alikulkukäytävä, jota voivat kulkea myös autot.

Aseman edessä on aina takseja, joilla siirtyminen majapaikalle on kohtuuhintaista, etenkin jos kyytiläisiä on 2–4. Samasta paikasta pääsee bussilla silläkin ympäri kaupungin. Lippu kannattaa ostaa lippupisteestä, ja samalla voi kysyä miltä laiturilta mikin bussi lähtee. Bussilinja 11 kohti maailmanpyörää, Federico Fellini -puistoa ja Riccionea on varsin kätevä, sillä se kulkee rannan tuntumassa satojen hotellien ohitse.

Tietoa siitä miten Riminissä on paras liikkua saa Pienestä Matkaoppaasta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti