Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Genovan lentoasema
Genovan Aeroporto di Genova – Cristoforo Colombo -lentokenttä [kartalla] sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta.

Saapumien Genovaan ja siirtyminen lentoasemalta ja muilta asemilta muualle kaupunkiin

Genovan lentoasemalle ei ole Suomesta kovin helppo päästä, mutta jos se onnistuu, on Kolumbuksen mukaan nimetyltä lentoasemalta noin puolen tunnin matka kaupungin keskustaan.

Jos laskeutuu Milanon, Bergamon tai jonkin muun kaupungin kuten Nizzan lentoasemalle, on siirtyminen niiltä eteenpäin suoraviivaista. Niistä kaikista on mahdollista päästä vähän yli kolmessa tunnissa Genovan keskustaan. Genovaan voi hyvin matkustaa myös muiden kaupunkien kautta, jolloin nopeat junat vievät muutamassa tunnissa Genovan ytimeen.

Jos Genovaan saapuu muualta Italiasta tai Ranskasta rautateitse, on päärautatieasema keskustassa. Jos Genovaan saapuu bussilla vaikka Nizzasta, ovat kaukolinjojen bussipysäkit rautatieaseman vieressä. Sama pätee merimatkoihin, ja matkustajasatama sijaitsee hyvällä paikalla ytimessä lähellä rautatie- ja bussiasemia.

Siirtyminen Genovan lentoasemalta keskustaan

Genovan Aeroporto di Genova – Cristoforo Colombo -lentokenttä [kartalla] sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Sieltä voi kaikkein edullisimmin siirtyä muualle kaupunkiin kulkemalla ensin bussilla rautatieasemalle ja siirtyä sieltä muualle Genovaan tai Liguriaan. Lentoasemalta voi myös siirtyä taksilla tai muulla yksityiskyydillä keskustaan. Lentoasemalla on myös autovuokraamoita niille, jotka haluavat matkallaan autoilla.

Volabus-linja-autot kulkevat 30–60 minuutin välein Brignole-asemalle (Piazza Verdi) [kartalla], jolta voi kävellen, linja-autolla, metrolla tai taksilla jatkaa majapaikalle. Bussi kulkee useimmiten kerran tunnissa mutta joskus kaksi kertaa tunnissa. 6 euroa maksavan lipun saa käteisellä tai kortilla automaatista tai käteisellä kuskilta bussista. Lippu on voimassa 60 minuuttia, ja sillä voi jatkaa matkaa Genovassa muilla liikennevälineillä. Matka rautatieasemalle kestää puolisen tuntia. Bussi pysähtyy ennen päätepysäkkiä melko lähellä vanhoja osia ja satamaa olevalla Principe-rautatieasemalla [kartalla]. Sekä Principe- että Brignole-asemilla on metroasemat, joilla matkaa voi jatkaa muualle kaupunkiin. Tietoa siitä miten Genovassa voi liikkua saa Pienestä Matkaoppaasta.

Lentoasemalta voi myös siirtyä ensin Airlink-bussilla Sesti Ponente Aeroporto -asemalle, jolta siirrytään junalla muualle. Airlinkiin käy normaali puolitoista euroa maksava lippu tai jos on etukäteen ostanut junalipun, pääsee sen näyttämällä ilmaiseksi juna-asemalle tai sieltä takaisin lentoasemalle. Pysäkki on saapuvien tasolla, ja lipun voi ostaa saapuvien lentojen aulasta sekä bussiin että junaan. Junien aikatauluja voi katsella ja lipunkin voi etukäteen hankkia Trenitaliasta.

Genovan lentoasemalla on takseja, joihin on kolmelle ihmiselle 7 euron (Principe-asemalle) tai 8 euron (Brignole-asemalle) kiinteä hinta, jos matkustajia on kolme. Yksikseenkin voi mennä kaupunkiin, jolloin hintaa tulee 20–30 euroa. Jos taksin haluaa tilata etukäteen vaikka paluumatkalla, on Prenotaxi yksi lentoaseman yhtiöistä.

Lentoasemalta voi vuokrata auton saapuessaan, ja sellaisen voi varata etukäteen Rentalcarsista.

Lisätietoa siirtymisestä Genovan lentoasemalta muualle kaupunkiin:

Lentoaseman sivut antavat lisätietoa siirtymisestä muualle kaupunkiin.

Siirtyminen Milanon Malpensan lentoasemalta Genovaan

Milanon Malpensa-lentoasemalta voi siirtyä Milanon rautatieasemalle ja sieltä usein kulkevilla junilla Genovaan. Valittavana on huippunopeita junia tai vähän hitaampia, ja jos matkan varaa hyvissä ajoin, voi se olla edullinen. Yhtiöitä ovat Trenitalia ja vain nopeita junia käyttävä Italo.

Tietoa siitä miten Milanoon saavutaan ja siirrytään lentoasemalta päärautatieasemalle saa Pienestä matkaoppaasta.

Siirtyminen Milanon Bergamon lentoasemalta Genovaan

Bergamoon, joka on aivan erillinen kaupunki suhteellisen lähellä Milanoa, on Suomesta hyvin lentoja. Sinne saapuvan on helppo mennä lentoaseman edustalle ja nousta bussiin, joka vie Milanon rautatieasemalle. Sieltä voi sitten junalla siirtyä Genovaan. Mahdollista on myös mennä Bergamon rautatieasemalle ja siirtyä sieltä junalla Genovaan, mikä voi olla vähän nopeampi reitti.

Tietoa siitä miten Bergamoon saavutaan ja siirrytään eteenpäin saa Pienestä matkaoppaasta.

Trenitalia, juna
Jos lentää muualle Italiaan ja haluaa matkustaa sieltä Genovaan, ovat rautatiet kaikkein paras kyyti.
Kuva: Antonella865@dreamstime

Siirtyminen muilta Italian lentoasemilta tai Nizzasta Genovaan

Jos Italiaan lentää jonnekin muualle kuin Genovaan, Milanoon tai Bergamoon, joista on helpoin siirtyä Genovaan, on muualtakin helppo siirtyä sinne rautateitse ja joissain tapauksissa myös bussilla.

Jos lentää muualle Italiaan ja haluaa matkustaa sieltä Genovaan, ovat rautatiet kaikkein paras kyyti. Italian lentoasemilta pääsee vain harvoin suoraan rautateitse muihin kaupunkeihin, ja yleensä lentoasemilla on erillinen junayhteys ja myös bussiyhteyksiä lentoasemalta keskustaan ja muualle kaupunkiin. Näin ollen pitää vain hoitaa itsensä lähimmälle varsinaiselle rautatieasemalle, jolta kulkee pitkänmatkan junia, ja siirtyä sieltä rautateitse Genovaan. Matkaa Genovaan on monesta Italian suuresta melkoisesti ja vain Milano ja Torino ovat sen lähellä. Italian rautatieyhtiö Trenitalia ja yksityinen nopea yhtiö Italo liikkuvat molemmat Italiassa, ja nopeilla junilla voi nykyään tehdä pitkiäkin matkoja lyhyessä ajassa. Hyvissä ajoin etukäteen varatut liput ovat lähes aina edullisempia kuin juuri ennen matkaa ostetut liput. Liput voi ostaa verkkosivuilta, asemien automaateista tai lipputiskeiltä, joihin on yleensä jonoja.

Jos lentää Ranskan Nizzaan on se melko lähellä Genovaa, ja sen lentoasemalta voi kulkea raitiovaunulla lähelle rautatieasemaa ja ratikkaa vaihtamalla bussiasemalle. Nizzasta voi bussilla nopeimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa ja junalla reilussa kolmessa tunnissa siirtyä Genovan keskustaan. Junissa on se ikävä puoli, että rajalla junaa pitää vaihtaa. Jos haluaa katsella mieluummin bussikyytejä, on Flixbus tälläkin reitillä kaikkein eniten kulkeva yhtiö.

Saapuminen Genovaan rautateitse, bussilla tai meriteitse

Jos Genovaan saapuu rautateitse, on siellä Principe-rautatieasema [kartalla], jolle junat saapuvat. Sieltä voi kävellä vanhoihin osiin ja muuallekin keskustaan. Sen kautta kulkee myös metro samannimiseltä asemalta, joten huolia kaupunkiin junalla saapuvalla ei ole tiedossa. Genovan toinen asema on Brignole [kartalla], joka kylläkin on sijainniltaan syrjäisempi. Myös Brignolen kautta kulkee metro.

Jos Genovaan saapuu kaukolinjan bussilla, on linja-autoasema [kartalla] Principe-rautatieaseman ja -metroaseman yhteydessä.

Jos Genovaan saapuu meriteitse, on satama eli Terminal Tragghetti [kartalla] jonkin matkan päässä rautatieasemasta. Niiden välisen matkan voi kävellä, mutta matkan voi sieltä tai muualta myös tehdä metrolla, jolloin jäädään pois asemalla nimeltään Dinegro.

Teksti: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti