Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Genova
Genova
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Genova
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Bussi
Julkisesta liikenteestä Genovassa vastaa AMT, joka kuljettaa metrolla, busseilla, funikulaareilla ja hisseillä joka puolelle kaupunkia.

Liikkuminen Genovassa

Tällä sivulla kerrotaan miten Genovassa kannattaa liikkua ja mitä kannattaa ottaa huomioon, jos kaupungissa kulkee kävellen, metrolla, bussilla, funikulaareilla ja taksilla.

Kävely

Genovan keskusta on varsin mukava kävelypaikka niille, jotka viihtyvät kaupungissa ainakin muutaman kokonaisen päivän, mutta se on melko vilkas ja mäkinen paikka kävellä. Parhaimmillaan kävely on satama-alueilla, joilla on paljon kaikenlaista nähtävää, ja niiden vieressä sijaitsevassa centro storico -vanhassakaupungissa, missä caruggi (kujat) suorastaan kutsuvat tekemään löytöjä.

Vanhastakaupungista pääsee hyvin Piazza de Ferrarin kautta kohti kaupungin uusia osia, joiden merkittävimpiä paikkoja ovat Via XX Settembre -katu, sen päässä oleva Piazza della Vittoria -aukio ja sen pohjoispäässä sijaitseva Brignole-rautatieasema, jolle pääsee satamasta ja Piazza de Ferrarilta myös metrolla. Kävely kannattaa Genovassa oikeastaan vain näillä alueilla, eikä esimerkiksi Principe-asemalta ole helppo tai miellyttävä suunnata kävellen keskustan muihin osiin, etenkään jos kaupunki ei ole ennestään tuttu. Genovassa onkin hyvä vanhankaupungin ja sataman ulkopuolelle mentäessä turvautua kaupungin erinomaiseen julkiseen liikenneverkostoon tai taksiin.

Julkiset liikennevälineet

Julkisesta liikenteestä Genovassa vastaa AMT, joka kuljettaa metrolla, busseilla, funikulaareilla ja hisseillä joka puolelle kaupunkia. Kaupungissa oleskelevalle 24 tuntia leimaamisesta voimassa oleva Genovapass-päivälippu (4,50 euroa) on hyvä hankinta, mutta kannattaa muistaa, että 1–4 henkeä voi myös hankkia 24 tunnin matkalipun 9 eurolla ja kaupan on myös yhdelle henkilölle viisi päivälippua 18 eurolla. Lippuja voi hankkia T-merkillä varustetuista kioskeista ja kahviloista, joita on esimerkiksi rautatieasemien yhteydessä, kuten myös metroasemilta olevista automaateista.

Metro on kätevin liikkumismuoto kaupunkia tuntemattomalle, ja se vie hyvin Principe-asemalta Brignole-asemalle, joiden välissä on sataman ja vanhankaupungin vieressä kaksi pysäkkiä. Linja-autojen käyttäminen on hankalampaa, ja niiden liikkeisiin on hyvä pysäkeillä tutustua reittikarttaa katsellen.

Hissit ja funikulaarit ovat hyviä matkalla Castelettoon ja muualle kukkuloille, ja niihin on aina ostettava myös lippu. Lippuja on kaupan myös hisseillä ja köysijunilla, joita kaupungissa on melkoisesti mutta joihin lyhyellä visiitillä oleva ei välttämättä kaupungissa törmää. Castelettoon, jonne pääsee hyvin Piazza del Portello -aukiolta vanhankaupungin pohjoisosista, on hyvä mennä ihailemaan satamaan ja merelle antavia näkymiä.

Pyöräily

Genova ei ole vilkkaan liikenteen, pyöräteiden puuttumisen ja mäkisyyden takia hyvä pyöräilypaikka, eikä pyöräilyä siellä lomalla olevalle suositella.

Auton vuokraus

Genovassa auton vuokrausta ei suositella, sillä siellä on paljon liikennettä, siellä autolla on vaikea suunnistaa eikä autoilu ole muutenkaan siellä miellyttävää. Jos auton kuitenkin haluaa vuokrata, voi esimerkiksi lentokentältä vuokrata auton Sixtistä tai Europcarista.

Taksi

Taksi on varsin kohtuuhintainen liikkumistapa, mutta esimerkiksi rautatieaseman edestä pirssiin nouseva maksaa ylimääräistä. Principe-rautatieasemalta pääsee noin 10 eurolla vanhankaupungin liepeille, mutta on hyvä muistaa, että vanhakaupunki on miltei täysin autoilta rauhoitettu ja taksit voivat viedä vain sen viereen, esimerkiksi Piazza de Ferrari -pääaukiolle, Piazza del Portellolle ja sataman ja vanhankaupungin vieressä olevalle Piazza Caricamento -aukiolle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti