Booking.com
Riva-rantabulevardi
Riva eli rantabulevardi on monen suosikkikohteita majapaikalle, mutta kuten vanhankaupungissakin, hotellit täällä ovat kalleimmasta päästä. Edullisempia hintoja löytyy ydinkeskustan vierestä.
Kuva: Peter Forsberg

Mikä hotelli Splitissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Splitin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Splitistä

Majoituksen hankkiminen Splitistä ei ole vaikeaa, sillä siellä on pitkään jatkuneen suosion takia paljon majapaikkoja ja vain pari varteenotettavaa seutua, joilla kannattaa yöpyä. Vanhakaupunki ei välttämättä ole paras paikka yöpyä, sillä vaihtoehtoja on vähän ja ne ovat hintavia. Enemmän vaihtoehtoja ja parempia hintoja tulee vastaan vanhankaupungin vieressä olevissa kaupunginosissa.

Vanhakaupunki, rantapromenadi ja muu vanha ydinkeskusta – tyylillä keskellä kaupunkia

Tunnelmallinen paikka yöpyä on Grad eli vanhakaupunki, joskin sen kaikkein vanhimmissa osissa ei ole paljon majapaikkoja. Huomattavasti enemmän kaikenlaisia majapaikkoja on vanhan ydinkeskustan muurien liepeillä, ja aivan pääkallopaikalla on niin huokeahintaisia hosteleja kuin korkeatasoisia hotellejakin. Riva eli rantabulevardi on tietenkin monen suosikkikohteita majapaikalle, ja kuten vanhankaupungissakin, myöskään täällä ei ole turhan monta hotellia, ja ne ovat kalleimmasta päästä. Kaikki palvelut kahviloista hotelleihin ja yöelämään ovat lähellä, päiväretkelle on helppo lähteä niin bussilla kuin lautallakin ja myös kaikenlaiset shoppailumahdollisuudet ovat alueella kaupungin parhaat.

Diocletianuksen palatsin ja muun vanhankaupungin yhteydessä sijaitsevat hotellit Marmont (Zadarska 13), Kastel 1700 (Mihovilova Sirina 5) ja Rodrigues Apartments (Bosanska 3).

Veli Varoš ja Manuš, Lučac ja Bačvice – Hyviä hintoja ja paikallistunnelmaa ydinkeskustan vieressä

Muista kaupunginosista Veli Varoš, Manuš, Lučac ja Bačvice ovat kaikki tunnelmallisia paikkoja yöpyä paikallisten asuttamissa kortteleissa, ja jonkin verran hyviä majapaikkoja on myös Bačvice-ranta-alueella bussi- ja rautatieasemien takana.

Hotelli Bacvice-kaupunginosassa
Ydinkeskustan vieressä, Bačvicen kaupunginosassa on etelämaan tunnelma ja lyhyt matka rannalle.
Kuva: Peter Forsberg

Splitistä majapaikkaa etsivälle pääasia on se, että paikasta on kävellen lyhyt matka rantapromenadille ja vanhaankaupunkiin. Tämän sivun majapaikoista Veli Varoksen tuntumassa sijaitsevat Nirvana Rooms (Duplancica Dvori 3), Villa Matejuska (Tomica Stine 3) ja Garden's Apartments (Solurat 22).

Toisella puolella vanhaakaupunkia, Manuš-Lučac -kaupunginosassa sijaitsee Splendida Palace (Rokova ulica 26).

Lučacista etelään kohti rantaa mennessä tulee vastaan Stari Pazar -torin jälkeen vastaan rautatieaseman takana Bačvice-kaupunginosan kortteleita, joissa on todellinen etelämaan tunnelma ja joista on lyhyt matka rannalle. Päiväretkelle pääsee muutaman askeleen päässä sijaitsevilta linja-auto- ja rautatieasemilta, ja satamakin on aivan vieressä. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät Bačvicen rannalta keskustasta poispäin lähtiessä, ja vastaan tulee kaikenlaista. Täällä voi sukeltaa ja pelata tennistä, ja nämä rannat ovat myös oivia paikkoja hotellille. Bačvicen rannalta on 10–15 minuutin kävelymatka rantapromenadille ja vanhaankaupunkiin. Hotel Park (Hatzeov perivoj 3) ja Villa Diana (Kuzmanica 3) sijaitsevat tällä alueella.

Asunnon tai huoneen vuokraaminen

Splitissä on hyvä määrä hotelleja, mutta ne ovat etenkin heinä-elokuussa ylihintaisia ja täyteen varattuja. Hosteleja kaupunkiin on viime vuosina alkanut ilmaantua entistä enemmän, ja niitä on aivan vanhankaupungin porttien vieressäkin. Tyypillinen yöpymismuoto Kroatian rannikolla on tunnetusti asunnon tai huoneen vuokraaminen, ja tämä on Splitissä hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Monet tämän sivun majapaikoista ovat huoneistohotelleja, ja ne ovat yleensä keittiöllä tai ainakin vedenkeittimellä ja jääkaapilla varustettuja huoneita tai huoneistoja, joissa yleensä on jonkin verran enemmän tilaa kuin tavallisessa hotellissa. Huoneiston yhteydessä voi myös yleensä viettää aikaa puutarhassa tai pihalla, ja huoneistoja voi varata perheille tai porukoille useita samasta rakennuksesta.

Hosteli Split Backpackers (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Splitissä on hostel-tyylisiä majapaikkoja, jotka ovat etenkin nuorten suosiossa. Niissä on rento meininki ja mahdollisuus tavata muita samanhenkisiä matkailijoita.

Huoneet ja huoneistot ovatkin kaikin tavoin erinomaisia yöpymispaikkoja, ja niissä yöpyvä voi säästää ruokailukustannuksissa ja muutenkin niissä yöpyminen tulee normaalia hotellia edullisemmaksi. Hotels.com-sivuilta voi katsella pelkästään huoneistoja, ja niitä on tarjolla myös muiden sivustojen kautta. Yksi tällainen on Click Split.

Hostelit ja leirintäalue

Splitissä on hostel-tyylisiä majapaikkoja entistä enemmän, ja vaikka niiden suurin suosio on takanapäin, ovat ne edelleen etenkin nuorten suosimia majapaikkoja, joissa on rento meininki ja mahdollisuus tavata muita samanhenkisiä matkailijoita. Hotels-com-sivuilta voi katsella hosteleita, joista lähellä rautatieasemaa ja satamaa sijaitseva Hostel Split Backpackers on pidetyimpiä. Hosteleita ja muita edullisia vaihtoehtoja myös katsella Hostels.com-palvelussa, joka on varausmaksuton.

Splitin ympäristössä on mukava telttailla, ja 7 kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva Stobreš-leirintäalue on siihen hyvä vaihtoehto. Leirintäalue on avoinna ympäri vuoden, ja sinne ovat tervetulleita myös karavaanarit ja asuntoautot.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Splitissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Splitissä

Splendida Palace

(Rokova ulica 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan päätorin, rantapromenadin ja vanhankaupungin vieressä oleva 10 huoneen korkeatasoinen hotelli, jossa voi sekä nauttia lomastaan että tutustua paikallisten elämänmenoon normaalilla asuinalueella.

Rodrigo Apartments

(Bosanska 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeisellä paikalla, kaiken tärkeän vieressä sijaitseva 6 asunnon huoneistohotelli, jossa voi yöpyä hotellihuonetta tilavammassa ja mukavasti sisustetussa asunnossa.

Garden's Apartments

(Solurat 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin vieressä sijaitseva tyypillinen Splitin keskustan huoneistohotelli, jossa on omaa rauhaa, Marjanin niemimaa rantoineen on lähellä eikä rantapromenadikaan ole kuin lyhyen kävelymatkan päässä.

Hotel Park

(Hatzeov perivoj 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Bačvicen ja muita lähistön rantoja sijaitseva mukava hotelli, jolta on alle 20 minuutin kävelymatka vanhaankaupunkiin.

Kastel 1700

(Mihovilova Sirina 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Loistava valinta niille, jotka haluavat yöpyä tyylillä vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla.

Marmont

(Zadarska 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Harvoja vanhassakaupungissa ja Diocletianuksen palatsin yhteydessä sijaitsevia hotelleja, jossa yöpyvät pääsevät käden käänteessä nauttimaan rantapromenadista, rannoista, nähtävyyksistä ja päiväretkistä.

Nirvana Rooms

(Duplancica Dvori 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan naapurissa, Marjan-niemimaan puolella sijaitseva edullinen hotelli, jonka huoneet ovat valoisia ja palvelu yksilöllistä.

Villa Diana

(Kuzmanica 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä Bačvicen rantaa mutta myös keskustaa sijaitseva ystävällinen majapaikka, jossa on kohtuulliset hinnat ja kohtuulliset palvelut.

Villa Matejuska

(Tomica Stine 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Trg republike -aukiota ja Marjan-niemimaata sijaitseva mukava pikkuhotelli, jonka alakerran ravintola on saanut erinomaista palautetta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Connie Ma /Flickr
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/05

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti