Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Split
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Riva-rantabulevardi
Rantabulevardi (Riva) on monen suosikkikohteita majapaikalle, mutta vanhankaupungin tavoin alueella ei ole montaa hotellia, ja ne ovat lähes poikkeuksetta kalleimmasta päästä.

Mikä hotelli Splitissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Splitin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinta ja saatavuus

Splitissä kuten muuallakin Dalmatian rannikolla majapaikkojen hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Kaikkein kalleinta on yöpyä elokuussa, heinäkuu kuuluu myös kalleimpiin kuukausiin ja osin myös kesä- ja syyskuu ovat kalliimpia kuukausia kuin muut. Hintavinta onkin majailla Splitissä toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, ja jos haluaa säästää majoituskustannuksissa, kannattaa matkustaa huhtikuun alusta toukokuun puoliväliin tai syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Monet majapaikat ovat normaalia hintavampia myös joululoman aikaan, ja etenkin joulunjälkeisestä ajasta aina loppiaiseen on normaalia hintavampaa. Hinnat voivat vaihdella vuodenajan tai kuukauden mukaan rajustikin, ja esimerkiksi huoneisto, joka toukokuun alussa maksaa 40 euroa, voi heinä- ja elokuussa maksaa 100 euroa tai enemmänkin.

Kaikkein kalleimmat ajat ovat myös kaikkein vilkkaimmat ajat, ja jos matkustaa vuoden viimeisellä tai ensimmäisellä viikolla, pääsiäisenä tai juhannuksen tienoilta syyskuun puoliväliin, kannattaa majapaikka varata mahdollisimman paljon etukäteen. Monet lomailevat Splitissä joka vuosi samassa huoneistossa, joten kesäkuukausien aikana eli toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin matkustavan on kaikkein paras katsella majapaikkaa ainakin pari kolme kuukautta etukäteen. Myös muina aikoina vähintään kuukauden etukäteen majapaikkaansa katseleva löytää hinta-laatusuhteeltaan parempia majapaikkoja kuin sitä myöhempään varauksensa tekevä.

Majoituksen löytäminen Splitistä

Majoituksen hankkiminen Splitistä ei ole vaikeaa, sillä siellä on pitkään jatkuneen suosion takia paljon majapaikkoja ja vain pari varteenotettavaa seutua, joilla kannattaa yöpyä. Vanhakaupunki ei välttämättä ole paras paikka yöpyä, sillä majapaikkoja on melko vähän ja siellä sijaitsevat majapaikat ovat pääasiallisesti hintavia. Enemmän majapaikkoja ja parempia hintoja tulee vastaan vanhankaupungin vieressä olevissa kaupunginosissa, jotka ovat monin tavoin vanhaakaupunkia parempia alueita majapaikalle.

Hotelli Splitissä
Splitissä on melko vähän perinteisiä hotelleja, nykyään entistä enemmän hosteleja ja kaikkein eniten huoneita ja huoneistoja.

Huomionarvoinen seikka on se, että Splitissä on melko vähän perinteisiä hotelleja, nykyään entistä enemmän hosteleja ja kaikkein eniten huoneita ja huoneistoja, joita on sekä aivan ytimessä että muuallakin kaupungissa. Asuntoja ja huoneita vuokraavat paikalliset, ja ne ovat hinta-laatusuhteeltaan kaikkein parhaita majapaikkoja.

Vanhakaupunki, rantapromenadi ja muu vanha ydinkeskusta – tyylillä keskellä kaupunkia

Tunnelmallinen paikka yöpyä on vanhakaupunki (Grad), joskin sen kaikkein vanhimmissa osissa ei ole paljon majapaikkoja. Huomattavasti enemmän kaikenlaisia majapaikkoja on vanhan ydinkeskustan muurien liepeillä, ja aivan pääkallopaikalla on niin huokeahintaisia hosteleja kuin korkeatasoisia hotellejakin.

Rantabulevardi (Riva) on tietenkin monen suosikkikohteita majapaikalle, mutta vanhankaupungin tavoin alueella ei ole montaa hotellia, ja ne ovat lähes poikkeuksetta kalleimmasta päästä. Kaikki palvelut kahviloista hotelleihin ja yöelämään ovat kuitenkin lähellä, päiväretkelle on helppo lähteä niin bussilla kuin lautallakin ja myös erilaiset ostospaikat kuuluvat kaupungin parhaimpiin. Ydin on hyvä alue majapaikalle ainakin niille, jotka viipyvät Splitissä vain yön tai pari, ja ne soveltuvat erityisen hyvin myös niille, jotka eivät halua, voi tai viitsi kävellä loman aikana kovinkaan paljon.

Diocletianuksen palatsin ja muun vanhankaupungin yhteydessä sijaitsevat vain aikuisille tarkoitettu B&B Kastel Split ja Rodrigues Apartments.

Veli Varos
Veli Varoksen alueelta on lyhyt matka rantapromenadille ja vanhaankaupunkiin.

Veli Varoš ja Manuš, Lučac ja Bačvice – Hyviä hintoja ja paikallistunnelmaa ydinkeskustan vieressä

Muista kaupunginosista Veli Varoš, Manuš, Lučac ja Bačvice ovat kaikki tunnelmallisia paikkoja yöpyä paikallisten asuttamissa kortteleissa, ja jonkin verran hyviä majapaikkoja on myös Bačvice-ranta-alueella bussi- ja rautatieasemien takana.

Bacvice
Bačvice-kaupunginosassa on todellinen etelämaan tunnelma, ja sieltä on lyhyt matka rannalle.

Splitistä majapaikkaa etsivälle pääasia on se, että paikasta on kävellen lyhyt matka rantapromenadille ja vanhaankaupunkiin. Tämän sivun majapaikoista Veli Varoksessa tai sen tuntumassa sijaitsevat Split Inn Apartments, Nirvana Rooms & Apartments, Villa Matejuska Heritage ja Split Varos Inn.

Toisella puolella vanhaakaupunkia, Manuš-Lučac -kaupunginosassa sijaitsevat Apartments Spaladium ja Apartments Vila Marinac.

Lučacista etelään kohti rantaa mennessä tulee vastaan Stari Pazar -torin jälkeen vastaan rautatieaseman takana Bačvice-kaupunginosan kortteleita, joissa on todellinen etelämaan tunnelma ja joista on lyhyt matka rannalle. Päiväretkelle pääsee muutaman askeleen päässä sijaitsevilta linja-auto- ja rautatieasemilta, ja satamakin on aivan vieressä. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät Bačvicen rannalta keskustasta poispäin lähtiessä, ja vastaan tulee kaikenlaista. Täällä voi sukeltaa ja pelata tennistä, ja nämä rannat ovat myös oivia paikkoja hotellille. Bačvicen rannalta on 10–15 minuutin kävelymatka rantapromenadille ja vanhaankaupunkiin. Apartments Tudor, Hotel Park ja Villa Diana sijaitsevat tällä alueella.

Hostelit ja leirintäalue

Splitissä on hostel-tyylisiä majapaikkoja entistä enemmän, ja vaikka niiden suurin suosio on takanapäin, ovat ne edelleen etenkin nuorten suosimia majapaikkoja, joissa on rento meininki ja mahdollisuus tavata muita samanhenkisiä matkailijoita. Booking.comista voi katsella hosteleita, joista lähellä rautatieasemaa ja satamaa sijaitseva Hostel Split Backpackers on pidetyimpiä.

Splitin ympäristössä on mukava telttailla, ja 7 kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva Stobreš on siihen hyvä leirintäalue. Se on avoinna ympäri vuoden, ja sinne ovat tervetulleita myös karavaanarit ja asuntoautot.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Splitissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Splitissä

Hotel Park

(Hatzeov perivoj 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Bačvicen ja muita lähistön rantoja sijaitseva mukava hotelli, jolta on alle 20 minuutin kävelymatka vanhaankaupunkiin. Hotellin lähellä on ranta, tenniskeskus ei ole kaukana ja satama ja linja-autoasema ovat kivenheiton päässä.

Nirvana Rooms & Apartments

(Duplančića dvori 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan naapurissa, Marjan-niemimaan puolella sijaitseva edullinen huoneistohotelli, jonka huoneet ovat valoisia ja palvelu yksilöllistä. Huoneita ei ole kovin paljon, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ja parhaiten tämä soveltuu majapaikaksi pariskunnille.

Villa Diana

(Ulica kralja Zvonimira 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä Bačvicen rantaa mutta myös keskustaa sijaitseva ystävällinen majapaikka, jossa on kohtuulliset hinnat ja kohtuulliset palvelut, kuten hyvänä pidetty ravintola. Kehuja ovat saaneet sijainti melko lähellä satamaa, henkilökunta ja keskeinen mutta rauhallinen sijainti.

Villa Matejuska Heritage

(Tomica Stine 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Trg republike -aukiota ja Marjan-niemimaata sijaitseva mukava pikkuhotelli, jonka alakerran ravintola on saanut erinomaista palautetta. Myös tilavat ja siistit huoneet, huoneiden kodikkuus ja keskeinen mutta rauhallinen sijainti ovat miellyttäneet täällä yöpyneitä.

Split Inn Apartments

(Križeva 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suomalaisten suosiota nauttiva, kehuttu huoneistohotelli, jossa on vaikka minkälaisia huoneita ja jonka keskeistä sijainta on pidetty erinomaisena. Ystävällinen, avulias henkilökunta, keskeinen mutta rauhallinen sijainti ja huoneistojen siisteys ovat saaneet erityisen paljon kehuja. Huoneistoja on valtava määrä, lähinnä 1–4 hengelle, ja monissa huoneistoissa on erillinen makuu- ja olohuone. Huoneistot ovat melko tilavia, ja sisustus on järjestään paitsi silmää miellyttävä myös mukavuustasoltaan hyvää. Huoneistot sijaitseva rauhallisella kadulla, joka on aivan pääpaikkojen vieressä.

Split Varos Inn

(Radmilovića 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääpaikkojen vieressä mutta rauhallisella kadulla sijaitseva kolmen tähden huoneistohotelli, jossa on huoneita lähinnä 2–3 hengelle. Huoneiden varustelu jääkaappeineen, keskeinen sijainti, hinta-laatusuhde, siistit huoneet ja henkilökunnan ystävällisyys ja ammattitaitoisuus ovat saaneet monelta kehuja. Toisin kuin joissain muissa huoneistohotelleissa tässä on kussakin asunnossa vain yksi huone, ja näin se on edullisempi kuin suuremmat huoneistot. Huoneissa on sekä ilmastointi että lämmitys, ja näin se soveltuu majapaikaksi talvikaudenkin aikana.

Apartments Spaladium

(Radunića 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä neljän tähden huoneistohotelli on monipuolinen paikka viettää yönsä, sillä huoneistojen joukossa on monenmoisia ja joissain voi yöpyä viisikin henkeä. Valittavana on sekä yhden että monen huoneen asuntoja, ja tämä on erityisen hyvä majapaikka niille, jotka haluavat tutustua vanhaankaupunkiin ja esimerkiksi syödä illallista sen viehättävillä kujilla. Tämä on tyylikäs, tilava ja hyvin varusteltu neljän tähden majapaikka, joka on rauhallisella paikalla mutta lähellä kaikkea tärkeää, ja alueella pääsee myös vähän perille tyypillisestä paikallisesta elämänmenosta.

Apartments Vila Marinac

(Tomica Stine 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Eri puolilla Splitin keskustaa sijaitsevia huoneistoja, joiden joukossa on yksi kuudelle hengelle soveltuva ja joka on varsin yksinkertainen mutta myös kohtuuhintainen paikka viettää yönsä. Huoneistojen lähellä on kaikki tärkeä, myös vanhakaupunki ja satama, ja henkilökunnan ystävällisyys ja avuliaisuus ovat miellyttäneet monia. Huoneistot ovat yhdellä parhaista Splitin alueista, jolta on vain muutaman sadan metrin matka vanhankaupungin syövereihin, ja tämä on varma valinta perusluokan majapaikalle.

Apartments Tudor

(Spinčićeva 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä tyylikäs, upealla kattoterassilla varustettu moderni majapaikka sijaitsee puolentoista kilometrin päässä vanhankaupungin porteilta ja reilun kilometrin päässä satamasta mutta se sijaitsee lähellä eräitä Splitin parhaita rantoja. Syrjäisestä ja rauhallisesta sijainnistaan huolimatta lähistöllä on kauppoja ja ravintoloita, ja tämä on erityisen hyvä majapaikka niille, jotka haluavat viettää lepolomaa kaukana keskustan vilskeestä ja jotka esimerkiksi haluavat pelata tennistä. Huoneistojen joukossa on monenmoisia, myös kuudelle hengelle soveltuvia, ja henkilökunnan ystävällisyys, paikan siisteys, jokaisen huoneiston yhteydessä oleva parveke ja huoneiden koko ovat saaneet paljon kiitosta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Connie Ma /Flickr
2019/09

Muokattu: 7.11.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti