Linja-autoasema
Lentokentältältä kulkee Zagrebiin bussi, joka saapuu Zagrebin linja-autoasemalle (Autobusni kolodvor).

Zagrebin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Zagrebin lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Zagrebin lentokentältä keskustaan

Zagrebin Zračna luka -kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Sieltä tulee puolen tunnin välein bussi, ja matka maksaa 30 kunaa (eli noin 4 euroa) suuntaansa. Kyyti kestää 25 minuuttia, ja bussi saapuu Zagrebin linja-autoasemalle (Autobusni kolodvor). Lentokenttäbussi kulkee ensimmäisen kerran klo 7, seuraavan kerran klo 8 ja tästä eteenpäin puolen tunnin välein klo 20.00 asti. Lentokentän sivuilla on lisää tietoa busseista.

Bussiasemalta on raitiovaunuyhteys rautatieasemalle (Glavni kolodvor) ja muualle keskustaan, ja kätevä on päärautatieaseman kautta Trg bana Jelačića -aukiolle kulkeva raitiovaunulinja numero 6. Raitiovaunulinja numero 2 kulkee linja-autoasemalta rautatieasemalle (suunta Črnomerec).

Linja-autoasemalta voi myös kävellä rautatieasemalle Branimirova-katua pitkin, jolloin matkaa tulee noin puoli kilometriä. Rautatieasemalta on edelleen noin puolen kilometrin matka Trg bana Jelačića -aukiolle, joka on kaupungin keskusaukio. Kannattaa muistaa, että raitiovaunumatkat Trg bana Jelačića -aukiolta ovat kahden pysäkin matkan joka suuntaan ilmaisia, ja ilmainen on siis myös raitiovaunumatka päärautatieaseman ja pääaukion välillä.

Taksikyyti kentän ja keskustan välillä maksaa 200-250 kunaa (26-33 euroa).

Matkustaminen ja matkat Suomesta Zagrebiin

Zagrebiin on hyvä matkustaa omatoimisesti ja varata lennot ja hotelli itse internetin kautta. Omatoimimatkat ovat yleensä edullisempia ja joustavampia kuin pakettimatkat, mutta Zagrebiin voi matkustaa myös 2-3 päivän pikavisiitille esimerkiksi Kaleva Travelin kautta. Hintaa pakettimatkalle tulee melkoisesti, niin että edullisimmillaan kahden yön hotellit ja lennot maksavat yli 400 euroa. Hinnat ovat vakaita ympäri vuoden, eikä mitään erikoistarjouksia ole luvassa.

Omatoimisesti kaupunkiin matkustava voi saada lennot reilulla kahdellasadalla eurolla edestakaisin. Edullisimmat lennot ovat välilaskullisia, ja mikäli päivissä voi joustaa ainakin jonkin verran, voi valita kaikkein edullisimmat lennot. Helsingin ja Zagrebin väliä lentävät muun muassa Norwegian, Lufthansa, Turkish Airlines ja SAS.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/10

Lukijoiden kommentteja

Teille, joilla on välilennot ja muutenkin kulutatte Zagrebin terminaalissa aikaa. Enpä ole koskaan sellaista moskaa syönyt kuin sekä Spread- että BTA-nimiset syöttölät Zagrebin lentokentällä Kroatiassa huhtikuussa 2017. /juuri palanneena

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti