Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Suvarnabhumin lentoasema
Lähes kaikki Suomen kautta kulkevat lentoyhtiöt ja myös Aeroflot laskeutuvat lentoasemalle nimeltään Suvarnabhumi Airport.

Saapuminen Bangkokiin ja siirtyminen asemilta muualle kaupunkiin

Jos lentää Suomesta Thaimaahan, on lentoasemilta hyvät yhteydet muualle Bangkokiin ja myös muualle Thaimaahan. Jos Bangkokiin saapuu lähimaista tai muualta Thaimaasta linja-autolla, voi se pysähtyä monessa eri paikassa, kuten lentoasemilla, Khao San Roadin lähellä tai yhdellä Bangkokin varsinaisista bussiasemista. Rautateitse Bangkokiin saapuva voi jäädä pois monella eri asemalla, mutta vain päärautatieasemalta, joka on kiinalaisen kaupunginosan vieressä, on erinomainen yhteys julkisilla liikennevälineillä muualle kaupunkiin.

Kaikkein helpointa monelta asemalta on siirtyä mihin tahansa on taksilla. Tärkeää on varmistaa, että kuski laittaa mittarin päälle, sillä heidän mainitsemansa kiinteä hinta on aina vähintään kaksi kertaa se, mitä matka lopulta tulee maksaan. Bangkokissa voi siirtyä vartin matkan taksilla parilla eurolla eli 60–70 bahtilla.

Siirtyminen lentoasemilta muualle kaupunkiin

Bangkokissa on kaksi lentoasemaa, joilta molemmilta on matkaa keskustaan. Matkat hoituvat kuitenkin helposti, ja myös lentoasemien välillä on helppo liikkua ilmaisella linja-autokyydillä.

Suvarnabhumi

Lähes kaikki Suomen kautta kulkevat lentoyhtiöt ja myös Aeroflot laskeutuvat lentoasemalle nimeltään Suvarnabhumi Airport [kartalla] (BKK). Sieltä voi monin eri keinoin siirtyä muualle kaupunkiin, ja paljon riippuu siitä mihinpäin on menossa.

Airport Rail Link

Suvarnabhumin lentoasemalta on kaikkein helpoin siirtyä joihinkin Bangkokin osiin kuten Pratunamiin tai Sukhumvitiin maan päällä, yläilmoissa liikkuvalla junalla (Airport Rail Link). Siitä voi jäädä pois monessa eri paikassa tai voi kulkea pääteasemalle (Phaya Thai), jolta matkaa voi jatkaa metrolla, BTS-junalla, taksilla tai muilla liikennevälineillä sinne minne haluaa mennä. Matkan hinta riippuu siitä mihin on menossa, mutta matkasta selviää korkeintaan 45 bahtilla. Lentoaseman juna-asemalle on helppo suunnistaa, sillä tie on hyvin viitoitettu.

Matka kestää puolisen tuntia, ja jos haluaa vaihtaa metroon (MRT) käy se Makkasan-asemalla, jolta on lyhyt matka metroasemalle, ja pääteasemalla (Phaya Thai) voi vaihtaa toiseen maanpäällä kulkevaan junaan (BTS).

Linja-auto

Suvarnabhumin lentoasemalta voi siirtyä bussilla muualle, ja se on suositeltavaa jos hotelli on esimerkiksi Banglamphussa eli Khao San Roadin ympäristössä. Bussi pysähtyy myös muilla asemilla, joilta matkaa voi jatkaa BTS-junalla tai metrolla, mutta tällainen kyyti on raskas ja siihen voi kulua tuntitolkulla.

Public Transportation Center [kartalla] ei ole aivan lentoaseman vieressä, vaan sinne mennään 35 bahtia maksavalla bussikyydillä. Sieltä lähtee julkisen liikenteen busseja, mutta tämä ei ole suositeltava kyyti niille, jotka eivät tunne Bangkokia erityisen hyvin.

Parempi on Limo Bus, joka lähtee lentoaseman ensimmäisen kerroksen ulkopuolelta, samasta paikasta kuin taksitkin, ja sinne on kylttien ansiosta helppo suunnistaa. Limo Bus kulkee kahta eri reittiä pitkin erilaisten asemien kuten metroasemien kautta Khao San Roadille tai Siam Squarelle, jolla on BTS-asema. Bussin reitti on näytetty selkeästi verkkosivuilla, ja matka kestää 45–60 minuuttia. Kaikkein järkevin kyyti tämä on niille, jotka menevät Silomiin tai Khao San Roadille, mutta Phaya Thaihin sillä ei ole järkeä mennä. Lipun bussiin saa sekä verkkosivuilta että lentoaseman lippupisteestä.

Tietoa kaikista bussiyhteyksistä saa lentoaseman sivuilta.

Taksi

Kaikkein helpointa niille, jotka ovat ensi kertaa Bangkokissa ja joita on matkassa kaksi tai useampia, on käyttää taksia. Taksit ovat Bangkokissa edullisia, eikä matka lentoasemalta muualle kaupunkiin missään nimessä maksa paljon yli kymmentä euroa. Loppusummaan tosin lisätään 50 bahtia ja lisäksi moottoriteiden tulleja, jotka ovat korkeintaan noin 70 bahtia, mutta silti taksikyyti on edullinen.

Taksi
Kaikkein helpointa niille, jotka ovat ensi kertaa Bangkokissa ja joita on matkassa kaksi tai useampia, on käyttää taksia.

Taksikyydin saadakseen ei tarvitse kuin mennä ensimmäisen kerroksen taksijonoon ja kertoa tiskillä minne on menossa. Majapaikan osoite kannattaa kirjoittaa paperilapulle, jolloin epäselvyyksiltä voi välttyä, ja majapaikka on hyvä olla tallessa myös kännykän tai tabletin kartalla.

Don Mueang

Don Mueangin lentoasemalle [kartalla] laskeutuvat Euroopasta Bangkokiin suuntautuvat koneet melko harvoin, mutta jos kone laskeutuu sinne, pääsee sieltä muutamalla eri keinolla muualle kaupunkiin.

Linja-auto

Yksityinen Limo Bus on helpoin bussikyyti muualle kaupunkiin. Se kulkee esimerkiksi Khao San Roadille ja Phaya Thaihin, ja tarkat reitit näkee verkkosivuilta. Lipun voi ostaa etukäteen verkkosivuilta tai paikan päältä lipputiskiltä.

Kaikkein edullisin kyyti lentoasemalta muualle kaupunkiin on julkisen liikenteen linja-autoyhteys (noin 20 bahtia). Eri yhteyksiä on neljä, ja ne lähtevät samasta paikasta eli ensimmäisestä kerroksesta portin 6 luota. Ne kulkevat Khao San Roadille, Lumphinin puistolle, Victory Monumentille ja sen lähellä olevalle Mo Chitin BTS-asemalle. Muilta pysäkeiltä kuin Khao San Roadilta on metro- tai BTS-yhteys muualle kaupunkiin. Liput ovat edullisia mutta kyyti kestää melko kauan.

Tietoa kaikista bussiyhteyksistä saa lentoaseman sivuilta.

Taksi

Helpointa lähes kaikille on seurata kylttejä ja mennä taksijonoon, jolloin kerrotaan päämäärä, joka on hyvä kirjoittaa tarkkaan lapulle. Taksimatka on kohtuuhintainen ja maksaa luultavasti alle 10 euroa, mutta hintaan lisätään 50 bahtin lisämaksu.

Lentoasemalta toiselle

Jos haluaa heti siirtyä lentoasemalta toiselle, kulkee niiden välillä ilmainen bussi.

Hua Lamphong -rautatieasema
Helpointa julkisilla siirtyminen muualle kaupunkiin on itäiseltä bussiasemalta ja (kuvan) päärautatieasemalta.

Siirtyminen muilta asemilta muualle kaupunkiin

Bangkokiin voi saapua muualta Thaimaasta ja lähimaista bussilla ja joistain Thaimaan kolkista rautateitse. Asemilta on kohtalaisen helppo siirtyä muualle kaupunkiin, mutta joiltain asemilta on kätevintä siirtyä muualle taksilla. Kaikkein helpointa julkisilla siirtyminen muualle kaupunkiin on itäiseltä bussiasemalta (Eastern Bus Terminal, asema: Ekkamai) ja päärautatieasemalta.

Linja-autoasemat

Bangkokissa on muutama linja-autoasema. Jos haluaa siirtyä kaikkein vaivattomimmin, kannattaa ottaa taksi. Jos haluaa säästää rahaa, kannattaa varautua jonkin verran pitkään ja rasittavaan matkaan, jonkalaisen voi tehdä julkisilla.

Khao San Road

Khao San Road [kartalla] on Bangkokin tunnetuimpia katuja ja eräänlainen länsimainen turistirysä, joka kuitenkin kokonaisuutena on miellyttävä ja jonka yhteydessä on kaikkea majapaikoista yöelämään ja nähtävyyksiin. Alueen yksi hyvä puoli on se, että sinne on helppo siirtyä niin lentoasemilta kuin muualtakin bussilla.

Linja-auto
Lyhyet matkat tehdään yleensä minibussilla ja pidemmät isoilla busseilla.

Monet minibussit ja jotkut suuret bussit saapuvat osoitteeseen ”Khao San Road” aina Phnom Penhistä asti, ja periaatteessa mistä tahansa Thaimaasta tulee busseja Khao San Roadille. Osoite ei kuitenkaan koskaan ole itse katu vaan bussit ja minibussit saapuvat jonnekin sen lähelle. Yksi suosittu paikka, jonne bussit saapuvat, on Soi Rambuttrin päässä olevan buddhalaisen temppelialueen edustalle [kartalla].

Alueelle saapumista ilta-aikaan kannattaa vältellä, sillä jos hotelli on Khao San Roadilla tai Soi Rambuttrilla, on se kuuden seitsemän jälkeen niin tukossa, että matkalaukun kanssa hotelliin siirtyminen on tuskallista.

Khao San Roadin ympäristössä on valtava määrä matkatoimistoja, jotka myyvät bussilippuja lähes minne tahansa. Lyhyet matkat tehdään yleensä minibussilla ja pidemmät isoilla busseilla, ja jos majapaikka on Khao San Roadin tuntumassa, on tämä kätevä tapa siirtyä muualle, sillä kävelymatkaa matkatoimistoille on pahimmassakin tapauksessa vain muutama sata metriä. Jos haluaa siirtyä tällä tavoin, kannattaa lippu käydä ostamassa ainakin vuorokautta ennen matkan alkamista. Passi kannattaa pitää lippua ostettaessa aina mukana, tai ainakin passin kopio.

Pohjoinen linja-autoasema

Mo Chit Bus Terminal eli pohjoinen linja-autoasema (Northern Bus Terminal) [kartalla] on paikka, jonne saapuu busseja etenkin pohjoisesta mutta myös muualta, kuten Pattayalta. Se on hankalassa paikassa, mutta sieltä voi siirtyä linja-autolla BTS-junan asemalle, myös nimeltään Mo Chit, jonka vieressä on myös metroasema. Vaikka asema tuntuu kartalla olevan lähellä, on sinne yli viiden minuutin matka bussilla tai autolla, eikä tätä matkaa kannata yrittää kävellä. Jos haluaa siirtyä muutamalla bahtilla asemalta BTS-asemalle, kannattaa kysyä asemalta paras bussiyhteys.

Kaikkein helpointa linja-autoasemalta on kuitenkin siirtyä muualle taksilla, ja kuten aina kiinteää hintaa ei kannata hyväksyä vaan mittarin kanssa matka tulee halvemmaksi.

Itäinen linja-autoasema

Ekkamai [kartalla] eli itäinen linja-autoasema (Eastern Bus Terminal) on helpossa paikassa niille, jotka voivat siirtyä BTS-junalla joko määränpäähän tai sitten metroasemalle. Samanniminen BTS-asema on aivan vieressä, ja erityisen helppo tämä yhteys on niille, jotka siirtyvät Sukhumvitiin. Muille kuin niille, joille BTS-juna on helppo yhteys, taksi on muualle kaupunkiin paras kyyti.

Rautatieasemat

Bangkokissa on useita rautatieasemia, joilla voi jäädä pois junasta. Jos haluaa jäädä pois junasta ennen pääasemaa, kannattaa siirtyä siltä taksilla muualle kaupunkiin.

Jos matkustaa pääteasemalle (Hua Lamphong / Hualampong) [kartalla] asti, on sen vieressä metron (MTR) asema. Metro on entistä parempi yhteys muualle kaupunkiin, ja sen varrella on asemia, joilta voi siirtyä BTS-junan kyytiin. Helppoa ja edullista asemalta on kuitenkin siirtyä muualle myös taksilla, ja rautatieaseman vieressä on aina kymmeniä ellei satoja takseja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti