Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Teatro Carlo Felice, Piazza de Ferrari
Pääaukiolla sijaitseva Teatro Carlo Felice (Piazza de Ferrari) on Genovan paras paikka seurata balettia, klassisen musiikin konsertteja ja oopperaa.

Tapahtumat ja kulttuurielämä

Tällä sivulla kerrotaan minkälaisia kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Genovassa on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luodaan katsaus kaupungin ilta- ja yöelämään.

Klassinen musiikki, baletti, teatteri ja ooppera

Pääaukiolla sijaitseva Teatro Carlo Felice (Piazza de Ferrari) on Genovan paras paikka seurata balettia, klassisen musiikin konsertteja ja oopperaa. Täällä on myös jonkin verran teatteriesityksiä, jazzkonsertteja ja muita tapahtumia. Talossa on konsertteja aina juhannukseen asti, mutta heinä- ja elokuu ovat aikoja, jolloin siellä tapahtuu erittäin vähän.

Toinen teatteri, jossa voi seurata esityksiä, on Teatro della Tosse (Piazza Renato Negri 4), mutta siellä on lähinnä kokeellista ja viihteellistä ohjelmaa. Teatteri on kaupungin vanhin, peräisin 1700-luvun alusta.

FNCA (Via XX Settembre 30) lähellä Piazza de Ferraria myy lippuja konsertteihin ja muihin tapahtumiin.

Elokuvat

Genova ei ole mikään merkittävä elokuvakaupunki, mutta siellä voi mennä elokuviin, kunhan muistaa, että useimmat elokuvat Italiassa dubataan. My Movies -sivut antavat tietoa kaupungissa esitettävistä elokuvista.

Jazz, rock, pop ja tanssimusiikki

Jatsin ystäville Museo del Jazz (Palazzo Ducale, Piazza Matteotti) on hyvä vierailupaikka vanhassakaupungissa, ja se on avoinna muutaman kerran viikossa alkuillasta.

Jatsia on hyvä mennä kuulemaan 50 vuotta vuonna 2014 täyttäneelle Louisiana Jazz Clubille (Via San Sebastino 36), joka sijaitsee hyvin lähellä Piazza de Ferraria. Tänne tosin täytyy ostaa 30 euroa maksava jäsenkortti, mutta sillä pääseekin sitten rajattomasti kuulemaan konsertteja. Jazz soi täällä tosin vain torstaisin klo 21 lähtien.

Toinen paikka kuulla jatsia on Count Basie Jazz Club (Vico Tana 20r) [kartalla], jossa on konsertteja muutaman kerran viikossa ja jonne ei tarvitse hankkia jäsenyyttä.

Genova ei ole mikään suuri keikkakaupunki, mutta siellä on jonkin verran livemusiikkia baareissa ja klubeilla, ja ajoittain sinne tulee suuriakin artisteja esiintymään. FNCA-liike (Via XX Settembre 30) lähellä Piazza Ferraria ja Feltrinelli (Via Ceccardi 16), joka sijaitsee samalla seudulla, myyvät lippuja konsertteihin.

Urheilu

Genovassa on kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta, Sampdoria ja Genoa, jotka kumpikin pelaavat reilut 35 000 ihmistä vetävällä Luigi Ferraris -stadionilla (Via Giovanni de Prà 1) [kartalla]. Italian Serie A -jalkapalloliigaa pelataan syyskuun alusta toukokuulle, ja joinain vuosina kaupungin joukkueet voivat olla mukana myös Euroopan liigoissa.

Tapahtumia

Genovassa on kaikenlaisia tapahtumia festivaaleista jalkapallo-otteluihin ja konsertteihin ympäri vuoden, ja Eventbrite-sivut antavat tietoa kaupungin tapahtumista. World Travel Guides -sivuilta löytyy kätevästi ympärivuotinen aikataulu tapahtumille.

Ilta- ja yöelämä

Genova ei ole mikään hurja illanviettopaikka, mutta siellä on sataman ympäristössä ja vanhassakaupungissa kaikenlaisia illanviettopaikkoja baareista viinitupiin ja kahviloihin. Yökerhot, diskot tai klubit eivät ole kovin yleisiä keskustassa, ja niitä löytyy lähinnä sen ulkopuolelta ja rannikolta. Genovan normaaleissa baareissa on melko edullista, niin että tyypillinen 0,66 litran 4,5–5 %:n vahvuinen Moretti- tai Peroni-olut maksaa 2,50 eurosta ylöspäin, keskihinnan ollessa kolmen euron tienoilla. Iso viinilasi maksaa yleensä saman verran, ja valittavana on normaaleissakin baareissa ja kahviloissa niin halpoja kuin kalliitakin viinejä.

Sataman ympäristössä on toimintaa yöhön asti ympäri vuoden, ja sinne on hyvä lähteä ottamaan drinkki, syömään ateria ja nauttimaan merellisestä tunnelmasta etenkin lämpiminä vuodenaikoina. Siellä on kuitenkin varsin seesteinen meininki, ja se on hyvä paikka lähinnä perheille.

Enemmän paikallisväriä ja erilaisia baareja laidasta laitaan löytyy Piazza Caricamento -aukion laitamilta sataman ja vanhankaupungin välistä. Aukiolla on jo alkuillasta paljon paikallisia nauttimassa keskustan edullisimpia juomia ja ruokia, joiden joukosta löytyy juuri tyypillisiä ligurialaisia ruokia. Pylväskäytävien alta löytyy hyvä valikoima juoma- ja ruokapaikkoja moneen makuun, ja niin halutessaan voi seisoskella paikallisten kanssa kioskin edessä halpaa olutta juoden, tai sitten voi mennä syömään muiden turistien kanssa yhteen kaupungissa vieraileville tarkoitetuista ravintoloista, joita aukiolla on useita.

Aukiolta vanhaankaupunkiin kulkevat kadut ovat hyviä nekin myöhään avoinna olevalle kahvilalle, baarille tai ravintolalle. Lähellä Piazza Caricamentoa olevat paikat voivat olla myöhään auki, mutta monet vanhankaupungin uumenissa olevat kahvilamaiset baarit alkavat sulkea oviaan jo klo 20.00 alkaen. Vanhassakaupungissa hyvä aukio, jolla on normaalia enemmän myöhään avoinna olevia baareja, on Piazza delle Erbe [kartalla]. Sen baarit ovat suosittuja nuorison keskuudessa perjantai- ja lauantai-iltaisin, ja useimpina iltoina siellä on baareja avoinna klo 01 asti.

Genovan vanhakaupunki on iltaisin ja öisinkin turvallinen paikka tutkia mitä sieltä löytyy, ja lähinnä sen laitamilta löytyy hyviä drinkkipaikkoja. Etenkin naisten ja perheiden tosin on hyvä pitää mielessä, että Via della Maddalenan ympäristössä, joka on etelään palatsien täyttämästä Via Garibaldista, on maksullisia naisia hämärän laskettua ovensuissa asiakkaita odottelemassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti