Booking.com
Ravintola mainostaa musiikkia
Kevyttä musiikkia on tarjolla ravintoloissa, klubeilla ja muissa esityspaikoissa päivittäin.

Tapahtumat, kulttuuri ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia tapahtumia Roomassa on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luodaan katsaus kaupungin ilta- ja yöelämään.

Musiikki

Rooman musiikkielämä on vilkasta, ja klassisen musiikin konsertteja pidetään upeissa konserttisaleissa ja kirkoissa ympäri vuoden. Etenkin pääsiäisen, joulun ja uudenvuoden aikaan on Rooman kirkoissa runsaasti erilaisia klassisen musiikin konsertteja, joista monet ovat ilmaisia ja tasoltaan huippuluokkaa. Mikäli niihin haluaa istumapaikan, kannattaa paikalle tulla hyvissä ajoin ennen konsertin alkamista. Varsinaisista konserttisaleista aktiivisimpia ovat Accademia Nazionale di Santa Cecilia [kartalla] ja Accademia Filarmonica Romana [kartalla].

Lisätietoa: Angloinfo -sivusto listaa klassisen musiikin konsertteja Roomassa.

Oopperaa Roomassa voi nähdä sisätiloissa joulukuusta kesäkuuhun ja muulloin ulkona upeissa puitteissa. Talvikaudella Teatro dell'Opera di Roma [kartalla] toimii sekä baletin että oopperan esityspaikkana. Lippujen hinnat ovat yleensä 15-130 euroa, ja baletin katselu tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin oopperan. Kesäisin Teatro dell’Opera siirtyy Terme di Caracallaan (engl. Baths of Caracalla) [kartalla], jossa oopperaa esitetään yleensä kesäkuusta lokakuuhun.

Hyvä paikka nähdä kaikentyylisiä konsertteja on Auditorium Parco della Musica -kompleksi [kartalla], jossa lippujen hinnat alkavat 5 eurosta. Sinne on helppo päästä raitiovaunulla numero 2 tai bussilla M, joka lähtee Terminin lähibussiasemalta.

Lisätietoa: 06 06 08 -matkailusivusto listaa Rooman musiikkitapahtumia.

Urheilu

Rooman upea Stadio Olimpico [kartalla] on AS Roma -jalkapallojoukkueen kotistadion. Huippuluokan jalkapalloa täällä voi seurata talvikaudella. Joukkue pelaa Mestarien liigassa viikolla, ja Italian liigan otteluita viikonloppuisin. Toinen joukkue Lazio pelaa hivenen heikommalla menestyksellä samalla stadionilla. Lippuja voi hankkia Lottomatica-veikkauspaikoista ja AS Roman ja Lazion liikkeistä, joita on muutama ympäri kaupungin.

Stadio Olimpicolle pääsee kulkemalla metrolla Vatikaanin Ottaviano-asemalle ja siirtymällä siellä bussiin numero 32 (suunta Tor di Quinto, pysäkki Stadio Tennis). Toinen, kenties helpompi vaihtoehto on nousta raitiovaunuun numero 2 Flaminion pysäkiltä (suunta ja pysäkki Mancini).

Muut tapahtumat

Tietoa Roomassa järjestettävistä festivaaleista, konserteista ja muista tapahtumista saa esimerkiksi Eventful-sivustolta. Valinnan varaa riittää, sillä tapahtumia on valtava määrä ympäri vuoden.

Ilta- ja yöelämä

Rooman yöelämä ei ole nykyisin kovin vilkasta muiden kuin diskoissa ja klubeissa pikkutunneilla viihtyvien mielestä. Rooman katukuvasta puuttuvat perinteiset kapakat tyystin, ja tätä paikkaamaan on tullut hyvä määrä irlantilaisia ja englantilaisia pubeja, joiden miinuspuolena ovat korkeat hinnat (pint yleensä vähintään 6 euroa). Niissä on kuitenkin mukava nauttia kansainvälisestä ilmapiiristä, seurata suurilta näytöiltä urheilua ja myös syödä tyypillisiä pubiruokia. Erityisen paljon irkkupubeja on centro storicon alueella.

Lisätietoa: Rooman pubeja ja muita anniskelupaikkoja

Rooman katukuvassa on runsaasti Bar-nimisiä paikkoja, mutta ne eivät ole mitään juottoloita, joskin alkoholia niissä kyllä myydään. Bar on yleensä yksinkertainen paikka, josta saa pikkupurtavia ja joskus suurempiakin ruoka-annoksia usein edulliseen hintaan, ja suuri osa niissä käyvistä nojailee baaritiskillä kahvia tai jotain muuta drinkkiä nauttien. Ne eivät kuitenkaan ole paikkoja, joissa vietettäisiin muutamaa minuuttia kauempaa, ja näin ne sopivat lähinnä virkistävälle cappuccinolle, drinkille tai välipalalle. Bar-kahviloita on erityisen paljon Termini-päärautatieaseman lähettyvillä ja matkalla sieltä kohti Piazza Venezia -aukiota.

Roomalaisessa baarissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Trasteveressa on paljon erilaisia anniskelupaikkoja, ja hyvää illanviettomaastoa melko laajassa Trasteveressa on Via della Scala lähikatuineen.

Ydinkeskustassa on hyviä drinkkipaikkoja etenkin perheille, pariskunnille ja porukoille. Niitä on lähinnä centro storicossa, jonka terassit etenkin Piazza Navonan ja Campo de’ Fiorin laidoilla ja lähettyvillä ovat hyviä paikkoja tulla iltadrinkille. Centro storico on hyvää illanviettoaluetta varttuneelle väelle ja perheille.

Trastevere tarjoaa ehkä parhaan paikan nauttia illasta hyvän aterian ja muutaman juoman kera vähän nuoremmille ja seikkailunhaluisemmille. Trasteveren tunnelmallisilla keskiaikaisilla kaduilla on paljon erilaisia anniskelupaikkoja, jotka monet ovat myöhään (yleensä 02.00 asti) avoinna. Hyvää illanviettomaastoa melko laajassa Trasteveressa on Via della Scala [kartalla] lähikatuineen, ja muita hyviä katuja aivan lähellä illanvietolle tai vain aterialle ovat Vicolo de Cinque ja Via Benedetta, jotka kolmistaan muodostavatkin oikean Bermudan kolmion.

Myös Terminin vieressä oleva San Lorenzo on oiva paikka hengailla opiskelijoiden ja vaihtoehtoihmisten parissa. Alueella on ruoka- ja juomapaikkoja lähinnä Largo degli Osci -aukion [kartalla] liepeillä. Paljon erilaisia ruokapaikkoja ja muita anniskelupaikkoja on Termini-aseman kummallakin puolella. Täällä voi intialaisissa tai kebab-paikoissa nauttia tyypillisen 0,66 litran pullon Peronia tai Morettaa yleensä 3 eurolla, mutta mitään varsinaisia, vain juomiselle vihkiytyneitä baareja ei tälläkään tienoolla juuri ole.

Klubeja ja yökerhoja Roomassa on runsaasti, niihin on usein pääsymaksut eivätkä drinkit niissä ole ikinä edullisia. Erityisen paljon klubeja on Testacciossa, Via Monte Testaccio -kadun [kartalla] liepeillä. Toinen suosittu paikka biletykselle on Ostiense (metroasema: Garbatella) [kartalla], joka on erityisen hyvä tienoo aktiivisille tanssijoille ja muille varsinaisille bilehileille.

Kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin erilaiset festivaalit pitävät kulttuuri- ja yöelämän huipussaan. Bileitä ja muita kulttuuritapahtumia on ympäri kaupungin, ja ohjelmaa on myös lapsille.

Lisätietoa

Rooman klubeja  |  10 Best -sivusto listaa 10 parasta bailupaikkaa Roomassa

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Jonny Hunter/Flickr
Päivitetty: 2014/11

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Rooma on todella kiehtova kaupunki. /Suomalainen

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti