Eniten katsotut Rimini-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Torinoon ei ole Suomesta paljon suoria lentoja, mutta lähistöllä sijaitsee muita lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon. Jos saapuu Milanoon tai sen lähellä sijaitsevaan Bergamoon, on molemmista hyvät yhteydet Torinoon. Matkaan kuitenkin kuluu huomattavasti pidempään kuin jos laskeutuu Torinon omalle lentoasemalle.
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Takseja
Riminin lentoasemalta pääsee bussilla Riminin rautatieasemalle, jolta voi taksilla tai linja-autolla sitten edetä majapaikalle, ja siitä pääsee kävellen rannan pääpaikoille noin vartissa.

Riminin matkat, saapuminen ja liikkuminen paikan päällä

Tällä sivulla kerrotaan miten Riminiin pääsee parhaiten Suomesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon sinne matkustaessa. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten Riminissä pääsee liikkumaan paikasta toiseen.

Matkustaminen Riminiin

Riminiin voi mennä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle, tai sinne voi myös mennä omatoimisesti, jolloin lomaan siellä voi saumattomasti yhdistää muitakin paikkakuntia Italiassa. Pakettimatkat ovat varsin yleisiä, ja omatoimimatkailijat ovat etenkin keskikesällä harvassa. Riminissä on kuitenkin paljon majapaikkoja, ja majapaikkojen puolesta siellä lomailu on edullisinta vilkkaimpien matkustusaikojen ulkopuolella.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Usein edullisin ta mennä Suomesta Italiaan on lentää Ryanairilla Tampereelta Bergamoon ja kulkea Bergamon kentältä bussilla Milanon rautatieasemalle, jolta pääsee junalla minnepäin maata tahansa. Milanosta on pitkä matka Riminiin, mutta matkan varrella on myös mielenkiintoisia vierailupaikkoja.

Toinen lentoyhtiö, jonka koneilla pääsee normaalia edullisemmin moneen paikkaan, on Norwegian, joka lentää moneen eri kaupunkiin Italiassa. Riminin oman lentoaseman lisäksi esimerkiksi Bolognan ja Veronan kentät ovat melko lähellä, ja näistä kaupungeista pääsee junalla nopeasti Riminiin. Myös Venetsia on siedettävän matkan päässä Riministä, ja nämä kaksi paikkaa voi vaivattomasti nähdä samalla matkalla.

Omatoimimatkailua on paras vältellä keskikesällä, jolloin Rimini on tupaten täynnä ja jolloin hinnat ovat korkeimmillaan. Kesä- ja syyskuu ovat parhaita kuukausia omatoimimatkailijalle, ja myös touko- ja lokakuu ovat varteenotettavia, majapaikkojen suhteen edullisia ajankohtia vierailla Riminissä, mutta lokakuussa kuun loppupuoli päättää lopullisesti kesäkauden, ja silloin voi olla jo viileää rannalla.

Järjestetyt matkat

Muutamat kotimaiset matkatoimistot järjestävät matkoja Riminille, joskin viereinen Riccione on enemmän matkatoimistojen mieleen, ja ne ovat tyypillisesti 1–2 viikon lomia, joihin kuuluvat lennot, lentokenttäkuljetukset ja hotelli aamiaisella. Hinnat ovat korkeimpia heinä-elokuussa, ja kesä- ja syyskuussa on edullisempaa. Matkoja tehdään yleensä ainakin myös toukokuussa, jotkin matkatoimistot myös lokakuussa, mutta lokakuu on epävarmaa aikaa matkustaa Riminiin rantalomalle. Hinnat ovat melko korkeita, alkaen 600–700 euroa per viikko per henkilö, eikä Riminin kaltaiseen korkean profiilin suosittuun lomapaikkaan juurikaan ole tarjouksia kesällä odotettavissa, mutta alku- ja loppukesästä on mahdollista matkustaa järjestetyllekin matkalle normaalia edullisemmin. Matkanjärjestäjien matkoissa on poikkeuksetta korkeatasoiset hotellit, mikä automaattisesti nostaa loman hintaa.

Matkoja Riminiin tekee esimerkiksi Aurinkomatkat, joka järjestää myös päiväretkiä lukuisiin kohteisiin Italiassa. Matkat alkavat noin 700 eurosta per viikko.

Matka lentokentältä majapaikalle

Riminin Federico Fellini -lentoasemalta pääsee bussilla numero 9 Riminin rautatieasemalle. Lipun voi ostaa bussista, tai sen voi ostaa T-merkillä varustetusta kioskista tai kahvilasta, jolloin lippu on edullisempi. Yksi lippu bussista ostettuna maksaa lähes saman kuin päivälippu kioskilta tai kahvilasta ostettuna. Lippu etukäteen ostettuna maksaa noin puolitoista euroa, ja päivälipun saa 3 eurolla.

Riminin rautatieasemalta voi taksilla tai linja-autolla sitten edetä majapaikalle, ja siitä pääsee kävellen rannan pääpaikoille noin vartissa.

Taksilla pääsee Riminin lentoasemalta minne tahansa kaupungissa ja sen ympäristössä. Matkaa lentoasemalta keskustaan on vain 7 kilometriä, ja porukoille taksilla rannalle siirtyminen ei paljon neljää bussilippua kalliimmaksi tulekaan.

Matka rautatie- ja linja-autoasemalta majapaikalle

Riminin rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat vierekkäin melko lähellä rantaa, ja jos hotelli sijaitsee rannalla, kannattaa etsiä alikulkuväylä asemalla, sillä radanylityspaikkoja on keskustassa vain pari. Yksi alikulkukäytävä on Corso Giovanni XXIII -kadun päässä, ja tämä on hyvä suunta kävellen niille, joiden hotelli on lähellä majakkaa ja Federico Fellini -puistoa. Rautatieaseman vierestä kulkee myös yksi alikulkukäytävä ja Viale Tripolin kohdalta alikulkukäytävä, jota voivat kulkea myös autot.

Aseman edessä on aina takseja, joilla siirtyminen majapaikalle on kohtuuhintaista, etenkin jos kyytiläisiä on 2–4. Samasta paikasta pääsee bussilla silläkin ympäri kaupungin. Lippu kannattaa ostaa lippupisteestä, ja samalla voi kysyä miltä laiturilta mikin bussi lähtee. Bussi numero 11 kohti Riccionea lähtee laiturista A, ja bussi numero 7 kulkee kohti maailmanpyörää ja Federico Fellini -puistoa. Lippuja saa myös bussista kalliimmalla, mutta tällöin on hyvä pitää huolta siitä, että mukana on kolikoita tai korkeintaan 10 euron seteli.

Liikkuminen Riminissä

Rimini on yllättävän suuri paikkakunta, jossa kävely on hidas tapa siirtyä paikasta toiseen ja jossa on hyvä ainakin muutaman kerran hypätä linja-autoon tai sitten vuokrata pyörä tai muu menopeli.

Pyöriä vuokrataan rannalla
Pyöriä vuokrataan joka paikassa Riminin rannalla ja vuokralle saa myös skoottereita. Pyöriä on kaikenlaisia, ja perheille ja porukoille on ryhmäpyöriä.

Kävely, pyöräily, julkinen liikenne ja taksi

Riminissä voi liikkua kävellen, mutta välimatkat ovat yllättävän pitkiä ja matka rannalta vanhaankaupunkiin kestää 20–30 minuuttia. Pyöräily on huomattavasti nopeampi tapa siirtyä paikasta toiseen, niin vanhaankaupunkiin kuin pitkin 15 kilometriä pitkää rantaviivaakin. Pyöriä vuokrataan joka paikassa Riminin rannalla ja vuokralle saa myös skoottereita. Pyöriä on kaikenlaisia, ja perheille ja porukoille on ryhmäpyöriä (engl. surrey bike), joilla liikkuminen on italialainen tapa lomilla ja viikonloppuisin.

Riminissä on linja-autoverkosto, johon saa lippuja bussista ja T-merkillä varustetuista kahviloista ja kioskeista, kuten myös rautatieaseman bussilaiturien vieressä olevasta kioskista, joka on parhaiten avoinna päiväsaikaan. Kuskilta ostettu lippu on kalliimpi kuin kioskilta tai bussilaiturien lippupisteeltä ostettu. Yksi kioskilta ostettu lippu maksaa 1,30 euroa, ja kuskilta ostettuna lippu maksaa pari euroa. Päivälippu maksaa suurin piirtein saman kuin kolme kioskilta ostettua lippua.

Kaikki bussilinjat, joiden reitit voi nähdä yllä olevalta verkkosivulta, kulkevat linja-autoaseman kautta. Johdinautolinja 11 kulkee Lungomare-rantakatua pitkin kohti Riccionea, monen hotellin ohi. Toinen pääasiallinen bussilinja on 4, joka kulkee rantaa pitkin toiseen suuntaan, kohti San Mauro Marea. Linja 7 menee Dolphinariumiin, joka on perheiden suosikkikohteita, ja linja 8 vie hivenen kliseenomaiselle, perheille suunnatulle Italy in Miniature -teemapuistolle.

Linja-autolla pääsee myös alle tunnin matkan päässä sijaitsevaan San Marinoon. 5 euron hintaisia lippuja suuntaansa saa linja-autoasemalta, ja bussit lähtevät yhdistetyltä rautatie- ja linja-autoasemalta.

Taksi on Riminissä suosittu tapa siirtyä paikasta toiseen etenkin iltaisin ja porukoille, ja taksikyydit ovat kotimaahan verrattuna edullisia mutta eivät pilkkahintaisia.

Autonvuokraus

Riministä voi vuokrata auton ja tutustua sillä muita keinoja nopeammin ja helpommin kaupungin ympäristöön. Autoja vuokraavat esimerkiksi Avis rannan ja Piazzale Kennedy -aukion vieressä, Sixt löytyy Piazzale Kennedyltä ja Europcar vuokraa autoja lähellä rautatieasemaa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti