Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Linja-autoja Piazza de Ferrari -aukiolla
Yksi parhaista tavoista päästä suoraan Genovan lentoasemalle on kulkea sinne Ryanairin välilaskullisilla lennoilla.

Matkat, lennot ja matkustaminen Genovaan

Genovaan ei voi Suomesta suoraan lentää ja myös välilaskulliset lennot ovat aika harvinaisia, eikä lähimpään suurkaupunkiin Torinoonkaan pääse Suomesta suoraan.

Genovaan onkin paras matkustaa jonkin muun kaupungin kautta, ja kaikkein paras sinne on mennä Milanon tai sen lähellä sijaitsevan Bergamon kautta. Genovaan on nopeat junayhteydet esimerkiksi Venetsiasta, Bolognasta, Firenzestä ja jopa Roomasta, ja sinne voi siirtyä kahdessa ja puolessa tunnissa bussilla Ranskan Nizzasta. Näin ollen Genovan voi hyvin yhdistää tännepäin tehtyyn matkaan ja samalla matkalla voi nähdä toisenkin kaupungin.

Niin lento- kuin muitakin varauksia tehdessä ja yhteyksiä etsiessä kannattaa pitää mielessä se, että vaikka suomeksi ja italiaksi kaupunki on “Genova” on se englanniksi “Genoa”.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Genovaan

Suomesta voi matkustaa Genovaan ja muualle sen tuntumaan omatoimisesti, jolloin matkat ja hotelli kannattaa varata samaan aikaan. Lentoja Genovaan on vähän, mutta lennot suhteellisen lähellä olevaan Milanoon ja sen lähellä olevaan Bergamoon ovat yleisiä eikä Milanosta ole kovin pitkä matka Genovaan. Genovaan voi matkustaa myös Nizzan kautta, sillä Nizzaan on paljon Suomesta kohtuuhintaisia lentoja ja sieltä voi alle kolmessa tunnissa siirtyä bussilla mutta junalla kestää kauemman ja rajalla pitää vaihtaa junaa.

Genovaan lähteä Genovaan joustavalle omatoimimatkalle, tai sinne voi mennä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle. Pakettimatkat tulevat kalliimmiksi, Helsingin ja Genovan väliset lennot ovat välilaskullisia ja niiden yhteydessä ollaan yleensä vain kaksi kokonaista vuorokautta kohteessa. Monilla matkatoimistoilla on kuitenkin mahdollisuus tehdä joustavia matkoja, niin että ne voivat kestää viikonkin.

Omatoimimatka Genovaan

Genovaan voi yrittää lentää suoraan tai välilaskullisella lennolla sen omalle lentoasemalle, tai sinne voi matkustaa jonkin toisen lentoaseman kautta.

Lennot Genovaan

Koronakauden jälkimainingeissa monikaan yhtiö ei lennä suoraan Suomesta Genovaan, ja esimerkiksi Finnair, Norwegian ja Air Baltic eivät alkuvuodesta 2023 lentäneet Genovaan.

Yksi parhaista tavoista päästä suoraan Genovan lentoasemalle on kulkea sinne Ryanairin välilaskullisilla lennoilla. Suomesta voi lentää Helsingistä, Lappeenrannasta, Tampereelta ja talvisin myös Rovaniemeltä moneen eri paikkaan, jossa voi vaihtaa konetta ja matkustaa toisella lennolla Genovaan. Lentoasemia, joille Suomesta voi Ryanairilla lentää, ovat esimerkiksi Brysselin Charleroi, Dublin ja Lontoon Standsted. Ryanair on kuitenkin herkkä lopettamaan reittejä, jotka eivät ole kannattavia.

KLM lentää Helsingistä välilaskullisia lentoja Genovaan. Vaihto on yleensä Amsterdamissa, ja lyhyimmät lennot kestävät vähän alle 8 tuntia.

Air France lentää myös välilaskullisia lentoja Genovan omalle lentoasemalle.

Lennot lähelle Genovaa

Huomattavasti helpompaa kuin lentää Genovan omalle lentoasemalle on lentää jonnekin lähelle ja siirtyä sieltä junalla tai bussilla Genovaan. Kaikkein parhaita paikkoja laskeutua tässä mielessä ovat Milano ja sen lähellä oleva Bergamo. Ranskassa olevasta Nizzasta voi alle kolmessa tunnissa siirtyä bussilla Genovaan, joten sekin voi joillekin toimia laskeutumispaikkana.

Air Baltic lentää välilaskullisia lentoja Helsingin, Tampereen ja Turun lentoasemailta Riian kautta Milanon Malpensan lentoasemalle. Ne ovat yleensä edullisimpien lentojen joukossa.

Finnair lentää suoraan Milanon Malpensan lentoasemalle noin kolmessa tunnissa. Lipun yhteen suuntaan voi saada alle 100 eurolla.

Norwegian lentää Milanon Malpensan lentoasemalle, josta on suhteellisen helppo siirtyä Genovaan.

Ryanair lentää Bergamon lentoasemalle, joka on lähellä Milanoa. Sieltä voi ensin mennä Milanon rautatieasemalle ja nousta siellä Genovaan kulkevaan junaan, mutta myös Bergamossa voi nousta junaan, joka kulkee Genovan päärautatieasemalle.

Lisää lentoja Genovaan tai jonnekin sen lähelle:

Muita lentoyhtiöitä, jotka lentävät Suomesta Milanoon tai sen lähellä olevaan Bergamoon, voi katsella Milanon Pienestä matkaoppaasta.

Skyscanner on hyvä apuväline jos katselee lentoja Genovaan tai sen lähelle.

Matkustaminen muualta Italiasta ja lähimaista Genovaan

Genovaan voi matkustaa muualta Italiasta tai Euroopasta junalla, bussilla tai lautalla, kuten tietysti myös lentäen. Genovaan on lyhyt matka Torinosta ja Milanosta, kuten myös Ranskan Nizzasta, mutta monesta muusta Italian kolkasta sinne on pidempi matka. Nopeilla junilla kuitenkin Genovaan voi matkustaa varsin nopeasti Venetsiasta, kuten myös Firenzestä, joten Genovan voi hyvin yhdistää johonkin muuhun Italian kaupunkiin tai sitten Ranskan Rivieraan.

Juna, Trenitalian
Paras tapa löytää junayhteys on tutustua Trenitaliaan eli Italian rautatieyhtiöön, jolla on sekä nopeita (le frecce) että hitaampia (regionale) junia

Rautateitse Genovaan

Genovaan voi siirtyä parhaiten junalla muualta Italiasta ja etenkin kaupungeista kuten Milanosta ja Torinosta, joista on suorat yhteys Genovaan. Ranskassa Nizza on kohtalaisen junamatkan päässä ja myös Lyonista voi Torinon kautta matkustaa Genovaan melko nopeasti.

Paras tapa löytää junayhteys on tutustua Trenitaliaan eli Italian rautatieyhtiöön, jolla on sekä nopeita (le frecce) että hitaampia (regionale) junia, joskin hitaat junat ovat entistä harvinaisempia. Hitaaseen junaan, joka joillain matkoilla ei ole sen hitaampi kuin nopea junakaan, saa edullisemmat liput lyhyellä varoajalla, mutta nopeisiin juniin liput ovat huomattavasti edullisempia, jos ne varaa viikonkin tai mieluiten kaksi viikkoa etukäteen. Junia saapuu Genovaan paitsi Italiasta myös erityisen hyvin Ranskasta, ja Nizzasta voi siirtyä vähän alle neljässä tunnissa Genovaan, joskin matka vaatii rajalla junanvaihdon.

Italiassa on myös toinen rautatieyhtiö, Italo, jolla on vain huippunopeita ja hintavia junia. Niiden verkosto ulottuu Genovaan asti, ja erityisen hyvä Genovaan on matkustaa junalla, joka lähtee Venetsiasta ja kulkee Bergamon ja Milanon kautta Genovaan. Toinen erityisen hyvä reitti kulkee Napolista Rooman, Firenzen ja Bolognan kautta Genovaan ja jatkaa siitä vielä Torinoon.

Linja-autolla Genovaan

Genovaan ei oikeastaan voi saapua muualta Italiasta bussilla, paitsi jos bussi on lähtenyt jostakin toisesta maasta, sillä Italiassa junat tekevät valtaosan matkoista. Kaikkein paras Genovaan on siirtyä bussilla Ranskasta, josta Nizzasta pääsee parhaimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa ja 10 eurolla tämän matkan usean kerran päivässä.

Flixbus on Euroopan suurin bussiyhtiö, joka on vallannut lähes koko alan ja muut bussiyhtiöt liikkuvat tällä hetkellä huonosti.

Jos haluaa katsella muita mahdollisuuksia, Omio on kätevä sivusto.

Meriteitse Genovaan

Genovaan tulee eniten laivoja muualta Italiasta, kuten Sardiniasta ja Sisiliasta, mutta sinne saapuu myös lauttoja Maltan Vallettasta, Korsikalta, Marokon Tangerista ja Barcelonasta.

Lauttojen ja muiden alusten satama on ytimessä sijaitseva Terminal Tragghetti, joten meriteitse saapuvan on helppo siirtyä muualle kaupunkiin.

Tietoa laivoista kuten myös mahdollisuuden ostaa lippuja saa Direct Ferriestä.

Pakettimatkat

Koska Suomesta ei viime vuosina enää ole ollut suoria Finnairin tai juuri muidenkaan yhtiöiden lentoja Genovaan, eivät matkatoimistot tällä hetkellä tee sinne ollenkaan pakettimatkoja. Jonkinlaisia Ligurian kiertomatkoja voi löytyä, mutta nekin ovat tällä hetkellä harvinaisia.

Kun Genova palaa suurten matkatoimistojen ohjelmistoon, ilmestyy se Italian-matkoista kertovalle Aurinkomatkojen sivulle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti