Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bologna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lapsia uimassa
Piscina comunale Cavina on koko perheelle hyvä paikka pulikoida, sillä siellä on pienille lapsille oma allas.

Nähtävää ja koettavaa lasten ja nuorten kanssa Bolognassa

Bologna on monin tavoin hyvä vierailupaikka lasten ja nuorten kanssa, mutta se ei ole yhtä kiinnostava tai mukava kaupunki kuin monet muut Italian kaupungit. Lapsille ja nuorille suunnatut vierailupaikat kuten teema- ja vesipuistot sijaitsevat reilusti keskustan ulkopuolella, usein lähes rannikolla tai Gardajärvellä asti. Tästä huolimatta Bolognan keskustassa on paljon kaikenlaista mielenkiintoista, joka automaattisesti vie jälkikasvun huomion. Normaalien nähtävyyksien ja muiden vierailupaikkojen lisäksi Bolognan keskustassa on monia normaalia parempia vierailupaikkoja lasten ja nuorten kanssa, kuten puistoja ja kauppoja. Lähellä rannikkoa ja Ravennaa on myös useiden teemapuistojen muodostama Mirabilandia.

Giocare ai Giardini Margherita – Monipuolinen puistoalue keskustan liepeillä

Paras puisto lapsiperheille on Giardini Margherita (Viale Giovanni Gozzadini) [kartalla], joka on rauhallinen, turvallinen ja myös perheen pienimmille soveltuva puistoalue. Pitkä kesä ja leuto talvi mahdollistavat puistossa oleskelun ja leikkimisen ympäri vuoden, joskin keskitalvi ja keskikesä eivät ole kaikkein miellyttävimpiä vierailuaikoja. Bolognalaiset perheet käyvät sankoin joukoin puistossa, mutta vain viikonloppuisin ja juhlapyhinä siellä on normaalia enemmän ihmisiä. Kesällä puisto on suosittu alkuillasta, jolloin siellä on muuta keskustaa viileämpää.

Puistossa olevan lammen alue on lapsiperheiden suosikkeja, sillä vedessä oleskelee kultakaloja ja kilpikonnia. Puistossa on myös urheilukenttiä, pieni autorata pienille lapsille ja paljon tilaa temmeltää. Italialaiseen tyyliin puistossa on kioskeja, joilla on istumapaikkoja ja jotka tarjoavat kaikenlaista paitsi lapsille myös aikuiseen makuun.

Puisto sijaitsee ydinkeskustaa kiertävän kehätien eteläosissa ja on avoinna joka päivä klo 6–24. Puistolle on jonkin verran kävelymatkaa, mutta sen vieressä olevalle pysäkille nimeltään ”Porta Castiglione” pääsee bussilinjoilla 16, 33, 39 ja 51.

Citta del Sole – Peli- ja lelukauppa

Citta del Sole (Strada Maggiore 17) [kartalla] on erinomainen kauppa, johon viedä lapset tai josta ostaa lapsille tuliaisia. Täällä on valtava määrä pelejä, jotka kiinnostavat kaiken ikäisiä, aina polvenkorkuisista ikinuoriin, joskin kauppa teoriassa myy pelejä ja muuta 0–14-vuotiaille. Kaupan on erityyppisiä pelejä lautapeleistä tietokone- ja videopeleihin, ja niitäkin on opettavaisista viihdyttäviin. Klassiset pelit ovat nekin hyvin esillä lautapeleistä pelikortteihin. Pelejä voi myös tilata verkon kautta, ja verkkosivuilla on kätevästi jaettu eri tuotteet eri ikäryhmille. Kauppa sijaitsee melko lähellä Piazza Maggiore -aukiota, ja saman kadun varrella on monia muitakin mielenkiintoisia kauppoja. Kauppa on avoinna maanantaisin klo 15–19.30 ja muina päivinä, mukaan lukien sunnuntait ja juhlapyhät, se on avoinna klo 10–19.30.

Liikkeellä on myös toinen piste osoitteessa Via San Felice 81 [kartalla] toisella puolella keskustaa ja kauempana keskusaukioista.

Parhaat jäätelöpaikat perheille

Italiassa gelato eli jäätelö on parempaa kuin missään muualla maailmassa, ja sitä syövät niin paikalliset kuin turistitkin kesät talvet, aamusta yömyöhään. Bolognassa on syytä syödä jäätelöä, sillä kaupunki tunnetaan ainakin sen asukkaiden keskuudessa Italian jäätelöpääkaupunkina. Jäätelölle poikkeaminen on helppoa missä tahansa Bolognan keskustassa mutta siellä on pari erinomaista ja lapsiperheille erityisen hyvin soveltuvaa gelateriaa eli jäätelöpaikkaa.

Stefino (Via San Vitale 37) [kartalla] on luomujäätelöä tarjoava kahvila, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä kahdesta tornista. Tämä on hyvä paikka kaikin tavoin, mutta sinne suuntaavan on hyvä valmistautua pitkiin jonoihin, joita paikan ulkopuolelle ilmaantuu viikonloppuiltapäivisin ja muihin loma-aikoihin. Stefino on avoinna päivittäin klo 12.30–23.30.

Gelaterioiden ja tavallisen jäätelön lisäksi Bolognassa kannattaa vierailla sorbetteriassa eli sorbettia tarjoavassa kahvilassa. Kenties paras ja erityisen hyvin perheille soveltuva on hivenen syrjässä sijaitseva Castiglione (Via Castiglione 44) [kartalla]. Täältä saa paitsi sorbettia myös sokeritonta sorbettia, normaalia jäätelöä ja suklaata. Tänne suuntaavan on hyvä ottaa huomioon pitkä iltapäivätauko, sillä Castiglione on avoinna ma–su klo 12.30–15 ja 19.30–23.00.

Piscina comunale Cavina – Uimahalli ja maauimala

Pitkän kesäkauden aikana Bolognassa on lähes poikkeuksetta kuumaa, ja tällöin on hyvä suunnata uimaan. Piscina comunale Cavina (Via Domenico Biancolelli 36) [kartalla] on koko perheelle hyvä paikka pulikoida, sillä siellä on pienille lapsille oma allas, joka on 50 senttiä syvä ja jonka säde on 9 metriä.

Uimalalla on sekavat aukioloajat, jotka kannattaa tarkistaa verkkosivuilta. Paikka on avoinna päivittäin, sunnuntaisin klo 9–18 ja muina päivinä klo 6/9–15 ja klo 20.30–22.30 paitsi lauantaisin klo 17–20. Liput sinne maksavat aikuisilta 7 euroa ja lapsilta 3–5 euroa. Uimalaan on hivenen hankala päästä julkisilla, joskin se sijaitsee aivan lentokentän vieressä ja sinne voi mennä lentokenttäbussilla. Taksi on kuitenkin aluetta tuntemattomalle paras tapa kulkea onnistuneesti perille.

Mirabilandia (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Mirabilandiassa on useita eri teemapuistoja, joten lapsille ja nuorille on siellä luvassa ikimuistoinen ja toimintatäytteinen päivä, tai kaksi.

Mirabilandia

Jos Bolognassa vieraillessa vie lapset ja nuoret muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Mirabilandiaan [kartalla], on luvassa ikimuistoinen, toimintatäytteinen päivä. Mirabilandiassa on useita eri teemapuistoja, joihin kuuluvat Karibia-teemalla höystetty vesipuisto, aikuiseen makuun sorvattu Oktoberfest ja pelottava halloween. Puistossa on myös monenmoista muuta teemaa ja mahdollisuutta, ja siellä on monipuolinen valikoima ravintoloita ja kauppoja. Kaikenlaista uutta sinne ilmestyy muutaman vuoden välein, kuten vuonna 2016 aloitettu villin lännen tyylinen laakso, jossa on huvipuistolaitteita.

Mirabilandia on avoinna maaliskuun alkupuolelta marraskuun ensimmäiseen päivään, mutta päivittäin se on avoinna vain toukokuun alusta elokuun loppuun. Muina aikoina se on avoinna lähinnä viikonloppuisin ja silloin kun on erityistapahtumia, kuten lokakuun viimeisenä päivänä pidettävä halloween. Keväällä ja syksyllä puisto on avoinna yleensä klo 10–18 mutta kesä- ja syyskuun välisenä aikana klo 22 tai jopa klo 23 asti.

Puisto on hintava vierailupaikka, mutta rahoilleen saa siellä vastinetta: normaalihintainen aikuisten lippu maksoi vuonna 2016 36 euroa ja alle 140-senttisten (lasten) 28 euroa. Tarjolla on kuitenkin perhelippuja, alle sata senttiä pitkät pääsevät ilmaiseksi sisään ja kaikista verkon kautta etukäteen ostetuista lipuista saa hyvän, jopa 50 % alennuksen. Lisäksi on hyvä olla tietoinen siitä, että kerran lipun ostettuaan pääsee toisen kerran seuraavana päivänä ilmaiseksi sisään. Lippujen hintoja voi katsella ja lippuja voi varata Mirabilandian sivuilta.

Mirabilandiaan pääsee parhaiten kulkemalla rautateitse Lido di Classe - Lido di Savio -asemalle. Asemalta on bussiyhteys Mirabilandiaan, lipun voi ostaa bussista ja bussilla voi myös palata samalle asemalle.

Mirabilandiassa on hotelleja, joissa voi yöpyä ja viettää alueella pidempään kuin yhden päivän. Hotels.comin kautta voi tarkastella ja varata hotelleja, jotka ovat Mirabilandiassa tai sen lähellä.

Lisätietoa

Stay.com esittelee vierailupaikkoja perheille

Nile Guide esittelee lisää tekemistä lasten kanssa Bolognassa

Teksti: Peter Forsberg
2013/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti