Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Biosfera
Akvaariomaailman vieressä oleva erikoinen lasipallo on Biosfera, Renzo Pianon suunnittelema tila, jonka sisällä on trooppinen ilmasto. Sieltä löytyy tropiikin kasvillisuutta ja hyönteisiä.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Tällä sivulla käydään läpi joitain lapsiperheille sopivia vierailukohteita Genovassa, kuten Porto Antico -satama-alueiden tarjonta, Acquario di Genova -akvaariomaailma, Biosfera -keinotropiikki, La Città dei Bambini e dei Ragazzi -tiede- ja tekniikkamuseo ja Bigo-hissi, joka vie 60 metrin korkeuteen ja näyttää miltä satama näyttää lintuperspektiivistä.

Porto Antico

Genovan satama-alueet on uudistettu viime vuosina, ja nykyisin ne ovat kaupungin suurin turistimagneetti. Viikonloppuisin täällä voi olla melkoisesti porukkaa, mutta tilaa täällä riittää ja aamupäivät ovat yleensä rauhallisempia kuin iltapäivät. Satamassa voi vain kävellä ja katsella, käydä syömässä tai kahvilla, istahtaa laiturille nauttimaan tunnelmasta tai sitten mennä museoon tai muuhun nähtävyyteen tai lähteä laivaretkelle.

Useassa paikassa vieraileville on yhteislippuja, joiden kanssa voi vierailu olla vaivattomampaa ja jotka eivät rokota yhtä paljon matkakassaa. Lippuja voi kysellä vaikkapa akvaariomaailman lippukassalta tai sitten lippuja voi tietenkin nykyään ostaa vaivattomasti etukäteen verkkosivuilta.

Acquario di Genova

Genovan satama-alueen akvaariomaailma on Euroopan suurin alallaan, ja siellä onkin 70 vesitankkia, jotka on täytetty eri puolilta maailmaa peräisin olevilla merenelävillä ja muulla merien rekvisiitalla. Täältä löytyy esimerkiksi karibialaisen koraaliriutan kopio, jonka yhteydessä on kilpikonnia ja mereneläviä. Mikään maailmankolkka ei ole jäänyt akvaarioiden ulkopuolelle, vaan niistä löytyy jotakin kaikista paikoista, ja näin siellä voi nähdä pingviinejä, delfiinejä ja haitakin.

Liput ovat melko hintavia (23 euroa aikuiselta, 15 euroa 4–12-vuotiailta, alle nelivuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään), mutta täällä tulee vietettyä pitkän aikaa ja vierailu on melko varmasti unohtumaton. Aukioloajat vaihtelevat päivien ja vuodenaikojen mukaan melkoisesti, ne kannattaa tarkistaa verkkosivuilta, mutta akvaario on hyvin avoinna, niin että ympäri vuoden se avataan joko klo 8.30 tai 9.30 ja se on avoinna aina vähintään klo 19 asti, yleensä tätä myöhempään.

Biosfera

Akvaariomaailman vieressä oleva erikoinen lasipallo on Biosfera, Renzo Pianon suunnittelema tila, jonka sisällä on trooppinen ilmasto. Sieltä löytyy tropiikin kasvillisuutta ja hyönteisiä, ja koko laitos on läpimitaltaan 20 metriä ja painaa 60 tonnia. Biosfääri on avoinna ma–su klo 10–19 (marras-huhtikuussa vain klo 17 asti), ja aikuisten liput maksavat 5 euroa, alle 13-vuotiaiden 3,50 euroa ja alle 4-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

La Città dei Bambini e dei Ragazzi

Genovan vanhan sataman Lastenmaailma on Italian suurin tiede- ja tekniikkamuseo, joka on suunnattu 2–12-vuotiaille lapsille. Se sijaitsee Magazzini del Cotone -rakennuksessa, joka on altaan toisella puolella Bioferasta nähtynä, ja tila on jaettu kolmeen osaan, jotka on tarkoitettu eri-ikäisille lapsille (2–3-vuotiaat, 4–5-vuotiaat ja 6–12-vuotiaat). Tämä onkin erittäin korkeatasoinen vierailupaikka, jossa viihtyvät myös vanhemmat, ja täältä lapset tulevat entistäkin viisaampina ulos. Museo on avoinna ti–su klo 10–18, ja pääsymaksultaan se poikkeaa muista museoista sen verran, että lasten liput ovat yhtä kalliita kuin aikuistenkin, mutta silti kohtuuhintaisia (5–7 euroa).

Bigo

Satama-alueilla on paljonkin kaikenlaista lapsia ja nuoria kiinnostavaa, ja yksi huomionarvoinen on Koneen valmistamalla hissillä varustettu Bigo, Renzo Pianon suunnittelema erikoinen laitos. Se tuo mieleen entisaikojen nostokurjet, joita satamaan on jätetty koristeeksi, ja sen yhteydessä on sekä konsertti- ja aktiviteettitila että hissi, joka vie 60 metrin korkeuteen ja näyttää miltä satama näyttää lintuperspektiivistä. Kesällä teltalla katetussa tilassa on konsertteja ja muita esityksiä, talvella siellä on luistelurata. Hissi vie muutamalla eurolla ylös ympäri vuoden jokaisena viikonpäivänä, eri vuodenaikoina vähän eri aikoihin, mutta yleensä se on avoinna vähintään klo 10–18.

Lisätietoa

Lisätietoa Genovaan lasten kanssa suuntaaville

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti