Juna Edenlandiassa (CC license: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Edenlandia on tyypillinen huvipuisto, jossa on härveleitä, pikaruokia ja hauskanpitoa, pop-musiikkia ja kaikenlaista viihdyttävää.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvä vierailukohde lapsiperheille Napolissa.

Villa Comunale & Akvaario

Lungomaren varrella, Chiaia-kaupunginosassa sijaitsee Villa Comunale -puisto, joka on reilun kilometrin pituinen. Palmupuita täynnä oleva puisto on mukava paikka kesäkautena ja miksei lyhyen talvenkin aikana. Lapsiperheille siellä on leikkipuistoja ja runsaasti tilaa temmeltää.

Puiston yhteydessä sijaitsee kaupungin vanha akvaario, joka muutama vuosi sitten avattiin täysin uudistettuna. Akvaario on Euroopan vanhin, ja sinne on vain nimellinen pääsymaksu. Siellä on reilut 200 eri lajia mereneläviä, jotka kaikki tulevat Napolinlahden alueelta.

Puistoon ja akvaariolle pääsee kulkemalla metrolla vaikkapa Piazza Garibaldilta Piazza Amedeo -asemalle, jolta on 10 minuutin kävelymatka akvaariolle. Akvaario on avoinna muulloin kuin marras-helmikuussa ti-la klo 9-18, su klo 9-19.30, talvisin ti-la klo 9-17.00, su klo 9-14.00.

Capodimonten linnake ja observatorio

Capodimonten linnake puutarhoineen on Napolissa hyvä vierailupaikka lapsiperheille. Capodimonten linnaketta rakennettiin yli vuosisadan. Sen suojissa on kaikenlaista nähtävää, kuten museo ja kuninkaallisten museoituja asuintiloja, mutta yksi kohokohdista siellä on observatorio. Se on alansa vanhin Italiassa, ja sen yhteydessä on hyvä kokoelma vanhanaikaisia astronomisia välineitä ja kaukoputkia. Observatoriosta on myös erityisen hyvät näkymät Napolin keskustaan.

Linnakkeen yhteydessä sijaitsee myös mielenkiintoinen nykytaiteen museo, jossa voi käydä katsomassa Andy Warholin Napolin seutuun liittyvää Mt Vesuvius -taideteosta. Sen lisäksi linnakkeella ollessa on hyvä myös vierailla Capodimonten puistossa, joka on avoinna kuten muutkin Napolin puistot aamuyhdeksästä aina aikaan tuntia ennen auringonlaskua.

Capodimonten linnakkeelle ei ole aivan yksinkertainen päästä, sillä se sijaitsee parin kilometrin päässä ydinkeskustasta, ja helpoin keino päästä perille on hypätä taksiin.

Castel dell'Ovo

Lungomaren itäpuoleisessa päässä on Castel dell'Ovo -linnake, joka sijaitsee Megariden luodolla. Tämä pieni saari on hyvä vierailupaikka kauniilla ilmalla, sieltä on hyvät näkymät kohti Vesuviusta, Napolinlahden ympäristöön ja Lungomare-promenadille. Siellä voi myös Borgo Marinaro -satamassa katsella paikallisten jahteja ja seurata rantapromenadien elämää. Linnan ulkopuolella on ravintoloita ja kahviloita, joiden terassit houkuttelevat ihmisiä drinkille tai aterialle. Itse linnake on hyvä pääsymaksuton vierailupaikka perheille. Normannit rakennuttivat linnakkeen 1100-luvulla, ja siitä muodostui koko Campanian pääasiallinen suojalinnoitus.

Edenlandia

Säpinää hakeville perheille Edenlandia-huvipuisto (Via John F Kennedy 76) on paras vierailupaikka Napolissa. Tämä on tyypillinen huvipuisto, jossa on härveleitä, pikaruokia ja hauskanpitoa, pop-musiikkia ja kaikenlaista viihdyttävää. Huvipuisto on aktiivisimmillaan touko-syyskuussa mutta siellä on toimintaa ympäri vuoden, talvella melko vähän, niin että loka-huhtikuussa se on avoinna lähinnä viikonloppuisin.

Edenlandiaan pääsee helposti kulkemalla Montesanton asemalta läheltä Piazza Dantea Cumana-paikallisjunalinjalla Zoo/Edenlandia -asemalle, ja hyvin lähelle pääsee myös metrolinjalla numero 2, joka kulkee Piazza Garibaldilta Edenlandian vieressä olevalle Cavalleggeri Aosta -asemalle.

Lisää tietoa Napoliin suuntaaville lapsiperheille on esimerkiksi Travel for Kids -sivustolla.

Teksti: Peter Forsberg
2012/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti