Karuselli Piazza della Repubblica -aukiolla
Piazza della Repubblica -aukiolla on paitsi lukuisia mahdollisuuksia ostaa jäätelöä tai muita makeita myös pyöriä karusellissa ja päästä osalliseksi pienimuotoisesta huvipuistotunnelmasta.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Firenze on jossain määrin haasteellinen paikka löytää lapsia kiinnostavaa nähtävää, kun ottaa huomioon, että kaupungit nähtävyydet ovat pääasiasiassa historiaan tai kulttuuriin liittyviä. Tällä sivulla on kuitenkin muutama vinkki kaupunkiin lasten kanssa tuleville.

Lisätietoa: Leikkikenttiä Firenzessä  |  Menovinkkejä Firenze Moms 4 Moms -sivustolla

Temmellä Oltrarnon alueen puistossa

Arnojoen toiselle puolella oleva Oltrarno on hyvää seutua kävellä koko perheen voimalla, sillä täällä on yleensä vähemmän väkeä kuin keskiaikaisessa keskustassa ja alueen puistot sopivat erityisen hyvin lasten temmellyskentiksi. Erityisen hyvä tälle on Giardino di Boboli [kartalla], joka sijaitsee Palazzo Pitti -palatsin yhteydessä. Palazzo Pittin edusta on hyvä paikka levähtää auringonpaisteella lasten kanssa, ja aukion laidalla on elintarvikeliikkeitä ja kahviloita.

Mikäli mieli tekee lasten leikkipuistoon, on Oltrarnossa erityisen hyviä sellaisia – yksi parhaista sijaitsee Ponte Amerigo Vespucci -sillan vieressä [kartalla]. Oltrarno on ravintoloidensa osalta hyvää seutua lapsiperheille, sillä pizzerioita ja muita helppoja ruokia myyviä ravintoloita on runsaasti ja hinnatkin tuppaavat täällä olemaan edullisempia kuin keskiaikaisessa keskustassa. Hyvä ylityspaikka siirtyä keskiaikaisesta keskustasta Oltrarnon puolelle on Ponte Vecchio -silta, jonka erikoiset rakennelmat ja jalokiviliikkeet kiinnostavat lapsia varmasti.

Pyöri karusellissa tai mene jäätelölle Piazza della Repubblicalla

Tämä vilkas, turistien suosima aukio on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille, sillä täällä on paitsi lukuisia mahdollisuuksia ostaa jäätelöä tai muita makeita myös pyöriä karusellissa ja päästä osalliseksi pienimuotoisesta huvipuistotunnelmasta. Lisäksi aukiolla on miltei koska tahansa erilaisia tapahtumia ja esiintyjiä, etenkin markkinoita ja kaikenlaisia viihdyttäjiä. Piazza della Repubblicaa [kartalla] reunustavat ravintolat ja kahvilat ovat erityisen kuuluisia, ja etenkin Caffè Gillin kahvit ja leivonnaiset ovat hyviä lapsiperheille.

Palazzo Vecchio

Kielitaitoisille lapsiperheille kenties paras paikka vierailla Firenzessä on Piazza della Signoria -aukion laidalla sijaitseva Palazzo Vecchio [kartalla], jossa renessanssiajan tamineisiin pukeutuneet oppaat kierrättävät lapsia ympäri tämän upean museon. Vähän varttuneemmat lapset, joiden englannin kielen taito riittää seuraamaan oppaiden tarinoita, viihtyvät varmasti ja oppivat kaikenlaista uutta mielenkiintoisella tavalla. Museossa on erilaisia tapahtumia lapsiperheille, opastettuja kierroksia on erilaisia ja muutenkin perheiden viihdyttäminen saa jatkuvasti uusia piirteitä.

Jännittäviä yksityiskohtia ja huikeita näkymiä - Kirkot

Firenzen kirkot ovat kauniita, ja niitä kuuluu siellä ollessa käydä ihmettelemässä. Jotkin kirkot sopivat erityisen hyvin lapsiperheille.

Duomo eli tuomiokirkko Piazza del Duomo -aukion [kartalla] laidalla on ehdoton vierailupaikka lasten kanssa. Vähintään kannattaa käydä kävelyllä sen ulkopuolella, missä riittää vipinää ja erilaista toimintaa katuesiintyjistä torvisoittokuntiin. Duomon sisätilat kiinnostavat lapsia varmasti, joten siellä kannattaa käydä, mikäli tilaisuus siihen tulee. Monia lapsia viihdyttävät tämän erikoisen kirkon jännittävät yksityiskohdat. Vahvajalkaisimpia saattaa kiinnostaa kiivetä Duomon huipulle ihailemaan maisemia.

Duomolla vieraillessa kannattaa kuitenkin huomata, että kesäisin ja pääsiäisenä ainakin iltapäivät ja alkuillat ovat usein turhankin kiireisiä aikoja, taskuvarkaita on liikkeellä ja muutenkin tungoksessa voi sattua kaikenlaista ikävää. Näin siellä kannattaa vierailla joko aamupäivällä tai sitten muuhun aikaan kuin vilkkaimpina vierailuaikoina – esimerkiksi lokakuulta maaliskuulle kaupungissa on harvoin aivan älytöntä tungosta muulloin kuin viikonloppuiltapäivin turistien eniten suosimilla alueilla.

Toinen hyvä kirkko lapsiperheille on San Marco [kartalla], sillä täällä erilaiset keskiaikaiset seinämaalaukset kiinnostavat lapsia ja jäävät usein pysyvästi heidän mieleensä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2014/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti