Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Torino
Torino
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Torino
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Katutaiteilija Piazza Castello -aukiolla.
Torinon kaduilla voi yllättäen kohdata kaikenlaista mielenkiintoista. Piazza Castello on monen katutaiteilijan esiintymispaikka.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvän vierailukohde Torinoon suuntaaville lapsiperheille.

Luonnonhistoriallinen museo

Museo Regionale di Scienze Naturali -luonnonhistoriallinen museo (Via Giolitti 36) on melko tyypillinen alansa museo, mutta huomion arvoisen siitä tekee itse rakenneus. Museo on 1600-luvulta peräisin olevassa sairaalassa, jossa on kappeli ja useita sisäpihoja. Museo sijaitsee miellyttävällä alueella joen ja Via Roman välimaastossa alueella, joka on aina rauhallinen ja johon on hyvä käydä tutustumassa vaikka ei museoon sisälle aikoisikaan.

Mole Antonelliana

Piazza Castellolle näkyvä alumiinirakenteinen rakennelma on Mole Antonelliana (Via Montebello 20), torni, joka alun perin 1800-luvulla rakennettiin synagogaksi mutta joka ei ikinä ole sitä virkaa toimittanut. Tässä lapsiperheiden suurta suosiota nauttivassa tornissa on paitsi näköalapaikka 87 metrin korkeudessa myös Museo Nazionale del Cinema -elokuvamuseo.

Lapsiperheet viihtyvät tornissa sen verran hyvin, että etenkin kirkkailla ilmoilla ympäri vuoden viikonloppuisin sen ulkopuolella on pitkiä jonoja jo ennen puoltapäivää. Monet suuntaavat sinne näkymien takia, ja ne nähdäkseen tulee maksaa muutaman euron pääsymaksu minuutin kestävään hissikyytiin. Täällä myydään myös yhteislippuja, joilla voi varsin kohtuulliseen hintaan sekä tutustua elokuvamuseoon että nousta ylös näkymiä ihailemaan.

Talviolympialaiset

Torino oli vuoden 2006 talviolympialaisten pitopaikka, ja siellä on hyvä tutustua olympiakylään, olympiastadioniin ja muihin tiloihin ja rakennelmiin, joita harvasta muusta kaupungista löytyy. Mielenkiintoisiin vierailupaikkoihin kuuluvat Lingotossa sijaitsevat ovaalinmuotoinen luistelurata ja olympiastadion. Myös olympiakylä on paikka, missä moni vierailee.

Parco della Rimembranza ja Basilica di Superga

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Parco della Rimembranza -puisto ja siellä sijaitseva Basilica di Superga -kirkko ovat hyvä vierailukohde perheille. Mielenkiintoinen tapa tulla tänne on ottaa raitiovaunu 15 tai bussi 61 tai 68 Piazza Vittorio Veneto -aukiolta Stazione di Sassi -asemalle, jolta kerran tunnissa lähtee junia ylös kohti Supergaa. Juniin on etenkin viikonloppuisin ja kesäiltapäivisin tungosta, niin että läheskään kaikille ei ole tilaa, mutta hyvissä ajoin tänne saapuvat pääsevät kyllä junaan. Liput ovat kalliimpia viikonloppuisin kuin viikolla, ja kannattaa huomata, että juna ei kulje klo 12-14.00.

Parco della Rimembranza -puistossa kasvaa tuhatkunta puuta, jotka on istutettu ensimmäisessä maailmansodassa henkensä menettäneiden torinolaisten muistoksi, ja samasta asiasta muistuttaa niiden vieressä oleva kookas patsas. Barokkityylinen Basilica di Superga -kirkko on täällä pääasiallinen vierailupaikka, joka tarjoaa täältä lähes 700 metrin korkeudesta panoraamanäkymät Torinon yli, kohti Alppeja. Kirkkoon on vapaa sisäänpääsy, mutta tornista näköaloja ihailemaan mielivät joutuvat maksamaan muutaman euron. Kirkko on avoinna eri vuodenaikoina eri aikoihin, mutta niin, että se ei ole avoinna viikolla klo 12-15 eikä viikonloppuisin klo 12.45-15.00. Kirkolla vieraileminen on suosittua puuhaa paitsi turistien myös torinolaisten keskuudessa.

Kirkkoa ja puistoa katselemista enemmän moni tulee sinne muistamaan vuonna 1949 tapahtunutta lento-onnettomuutta, jossa Torinon koko jalkapallojoukkue kuoli koneen osuttua kukkulaan. Moni turisti tulee tänne paitsi ihailemaan näkymiä ja kaunista kirkkoa myös tutustumaan Savoy-suvun hautoihin, jotka tietenkin ovat ainutlaatuisen hulppeaa nähtävää.

Lisätietoa

Italia Kids -sivusto antaa lisätietoa Torinoon matkustaville perheille etenkin ravintoloista ja käytännön seikoista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti