Lapsi gladiaattorina Roomassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Muinainen Rooma ja siihen liittyvät gladiaattoritaistelut kiehtovat monia lapsia.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla käydään läpi joitain lapsiperheille sopivia vierailukohteita Roomassa, kuten Bioparco Zoo -eläintarha, Aikahissi, Explora ja gladiaattorien henkeä huokuva antiikin Rooma.

Bioparco Zoo -eläintarha

Villa Borghesen puistossa lapsilla on tilaa ja mahdollisuuksia telmiä, mutta vielä yksi erinomainen syy lisää vierailla täällä on Rooman eläintarha [kartalla]. Paikalla on reilut 1 000 eläintä mutta myös kasvitieteellinen puutarha, jonka satojen eri puiden joukossa on runsaasti harvinaisuuksia. Eläinten joukossa on kaikenlaisia otuksia, kuten krokotiili Mario, joka pelastettiin roomalaisen asunnon kylpyammeesta, missä se oli viettänyt aikaansa lemmikkieläimenä.

Eläintarhaan pääsee kulkemalla metrolla Spagna-metroasemalle ja joko kävelemällä sieltä tai hyppäämällä Borghesen puistossa kulkeviin minibusseihin. Sisäänpääsymaksu on aikuisilta 15 euroa. Aukioloajat ovat talvisin (marras-maaliskuu) klo 9.30-17.00 ja muina vuodenaikoina 9.30-18.00.

Aikahissi - Time Elevator Experience

Piazza Venezia -aukion lähellä sijaitseva Aikahissi (Time Elevator) [kartalla] on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille (ja miksei muillekin). Täällä voi kolmessa vartissa, nojatuolissa istuen, oppia melkoisesti Rooman kaupungin 3 000 vuotta taaksepäin ulottuvasta historiasta. Historian kulkua seurataan kolmelta valtavalta panoraamaruudulta, mutta niille, jotka kärsivät matkapahoinvoinnista, ei tätä elämystä voi suositella.

Esityksiä on tunnin välein klo 10.30-19.30. Hinta on 12 euroa aikuisilta ja 9 euroa alle 12-vuotiailta lapsilta ja yli 65-vuotiailta henkilöiltä. Aikahissi löytyy helposti shoppailukatu Via del Corson varrelta noin sadan metrin päästä Piazza Venezialta.

Explora

Piazza dei Popolo -aukion lähellä sijaitseva Explora [kartalla] on hyvä paikka vierailla lasten kanssa, sillä täällä lapset oppivat, miltä aikuisten elämä käytännössä tuntuu. Lapset voivat täällä leikkiä pankkivirkailijaa, kokkia, poliisia ja monia muita ammatteja. Sisällä osallistutaan opastetuille kierroksille, joihin myydään tietty määrä lippuja.

Kierrokset alkavat yleensä klo 10, 12, 15 ja 17.00 ti-su, joskin elokuussa aukioloajat poikkeavat hivenen tästä. Hinta on 8 euroa per henkilö, ja lippujen varaaminen tai ostaminen etukäteen on pakollista viikonloppuisin.

Antiikin Rooma

Muinainen Rooma kiehtoo monia lapsia, ja vaikutelmaa tiivistävät etenkin Colosseumin [kartalla] ja Piazza Venezia -aukion [kartalla] liepeillä pyörivät gladiaattori- ja sotilasasuihin pukeutuneet miehet, jotka pientä maksua vastaan poseeraavat turistien kanssa kuvissa. Colosseumin koko ja erikoinen olemus kiinnostavat lapsia, ja sitä on helppo ihailla ulkoapäin ilman, että pitää maksaa korkeita pääsymaksuja. Erityisen hyviä vierailupaikkoja Colosseumin ulkopuolella sijaitsevat aukiot, kadut ja kukkulat ovat pimeän laskeutuessa, ja vaikuttavimmillaan tämä entinen gladiaattoriareena on valonheittimin valaistuna.

Toinen hyvä paikka lapsiperheille on Circus Maximus (Circo Massimo) [kartalla] eli entinen 250 000 katsojaa sisäänsä vetänyt areena, jossa järjestettiin hurjia kilpa-ajoja ja gladiaattorinäytöksiä aina vuoteen 549 asti. Nykyään areenasta on vähän jäljellä, mutta sen alueella on lapsilla runsaasti tilaa temmeltää, ja sen reunoilta sijaitsevilta näköalapaikoilta ja puistoista on hyvät näkymät antiikin Rooman alueelle.

Lisätietoa

Lisätietoa mahdollisuuksista lasten kanssa Roomassa on esimerkiksi Life in Italy -sivustolla.

Teksti: Peter Forsberg
Päivitetty: 2014/11

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Aikahissi on varmaan kiva, luulisin ainakin. En ole paljon matkustellut ulkomailla, mutta tahtosin joskus kaikkiin ihailemiini paikkoihin, kuten esim. Pariisiin, Roomaan tai vaikka Englantiin tahi Yhdysvaltoihin... /RoomaFani-1996

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti