Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Adrianmeren rannalla, maailman kirkkaimpien vesien äärellä sijaitseva Kroatia on noussut yhdeksi kaikkein korkeatasoisimmista matkailumaista, jossa on kuitenkin täysin erilaista rauhallista tunnelmaa kuin monissa muissa Välimeren maissa. Lue lisää Kroatian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Dubrovnik
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintola vanhassa satamassa
Muurien takana oleva Vanha satama eli Old Port on tunnelmallinen paikka vierailla iltaisin, ja siellä oleva kalaruokaravintola Lokanda Peskarija on paras merellinen ravintola näillä tienoin.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Tällä sivulla käydään läpi, mistäpäin Dubrovnikia voi kätevimmin löytää hyviä ravintoloita, minkälaisia ruokia kaupungissa on tarjolla ja minkälainen on ravintoloiden hintataso.

Dubrovnikin parhaat ravintolaseudut

Dubrovnikin vanhakaupunki lähiympäristöineen ja Lapad tarjoavat parhaat ruokailupaikat, ja niissä kummassakin on hyviä vaihtoehtoja kaikille kukkaroille.

Vanhakaupunki

Grad eli vanhakaupunki on kallein paikka aterioida Dubrovnikissa. Sen ravintoloista saa aterioita 5–50 eurolla, ja viinienkin hintahaitari on melkoinen, niin että hienoimmista ravintoloista saa 15 000 euron hintaisia viinipulloja, halvimmista lasin viiniä parilla eurolla. Placa-pääkadun varrella ei ole montaa ravintolaa, ja monet parhaat vanhankaupungin ravintolat ovat Luža-aukion lähistöllä. Huonoin katu ruokailla koko Dubrovnikissa lienee Prijeko [kartalla], turisteille suunnattu katu, mutta sen varrelle on kuitenkin eksynyt yksi hyvä kasvisravintola ja sen varrella on ihan kelvollisia mutta täysin ylihintaisia ravintoloita.

Muurien takana oleva Vanha satama eli Old Port (tai Old Harbour) on tunnelmallinen paikka vierailla iltaisin, ja siellä oleva kalaruokaravintola Lokanda Peskarija ei hinnoiltaan ole yhtä edullinen kuin ennen, mutta edelleen, jos sattuu löytämään vapaan pöydän, se on paras merellinen ravintola näillä tienoin. Syödä voi sisällä tai terassilla aivan laivojen vieressä, palvelu pelaa monella kielellä ja sujuvasti. Yksi pariskuntien suosikki on suuri annos mereneläviä, joka antaa hyvän kuvan Adrianmeren tarjonnasta. Ravintola täyttyy melko totaalisesti niin lounaalle kuin illan hämärrettyäkin, mutta se on suuri ja pöytiä vapautuu yleensä pienen odottelun jälkeen.

Muualla vanhassakaupungissa on siellä täällä hyviä ravintoloita. Gundulićeva poljana -toriaukiolla [kartalla] on useita ravintoloita. Täällä on yksi kaupungin hinta-laatusuhteeltaan parhaista kalaruokaravintoloista, Kamenice jonka suurella terassilla on mukava juoda myös vanhassakaupungissa ei aina niin tavalliset 10 kunan kahvit. Kamenice eli osterit ovat täällä maukkaita, samoin kuin sellaiset paikalliset herkut kuin grillatut girice-pikkukalat ja musule eli simpukat. Toinen kelvollinen alue ravintolalle vanhassakaupungissa on melko lähellä Pile-porttia sijaitseva za Rokom [kartalla], jonka parhaita ravintoloita on Mea Culpa. Tämä pizzeria tarjoaa erinomaisia pizzoja, pastoja ja salaatteja, mutta kesällä 2016 remontoidun ravintolan vieressä on muitakin kohtalaisia pitsapaikkoja, kuten Domenica.

Kahvilan terassi Placa-kadulla
Placa-kävelykadun sivukaduilla on turisteille suunnattuja kalliita ravintoloita.

Placa-kävelykadun sivukaduilla on poikkeuksetta ravintoloita, mutta ne ovat lähes aina ylihintaisia, pelkästään turisteille suunnattuja ravintoloita. Suurella osalla niistä on sisäänheittäjät, jotka eivät kylläkään ole kiusallisen tungettelevaisia. Erityisen paljon sisäänheittäjiä ja tasoltaan heikkoja ravintoloita on Stradunin kanssa samansuuntaisesti mutta korttelin merestä poispäin kulkevalla Prijeko-kadulla [kartalla], jolla tarjotaan vain turisteille alas meneviä aterioita, yleensä melkoiseen ylihintaan.

Vanhankaupungin ulkopuolella: Pile- ja Ploče-porttien lähistöjen ravintolat

Pile- ja Ploče-porttien lähellä on paljon majapaikkoja, ja niiden toiselle puolelle on kannattavaa lähteä aterialle vanhastakaupungistakin. Etenkin lounasaikaan vanhankaupungin ravintolat ovat tukossa, ja kaikkina aikoina ne ovat lähes poikkeuksetta ylihintaisia, ja lyhyen matkan päässä on monipuolisempia ja edullisempia vaihtoehtoja.

Pile-portin lähellä olevat ravintolat

Vanhankaupungin ulkopuolella, lyhyen matkan päässä Pile-portista kohti Lapadia, on kaikenlaisia ravintoloita, joista tosin viime vuosina on karsiutunut pois kaikkein edullisimpia. Hyvä ravintola tärkeällekin juhlalle on Nautika (Brsalje 3), jonka kalaruoat ovat tunnetusti kaupungin parhaita. Ravintolan terasseilta on hyvät näkymät merelle, mutta on hyvä olla tietoinen siitä, että nykyisin ravintola avautuu vasta klo 18, ja sinne voi olla hyvä tehdä pöytävaraus, mikä on verkkosivuilla mahdollista.

Toinen vaihtoehto tällä puolella on alhaalla ns. Western Harbour -satamassa oleva Orhan [kartalla], jonka lähellä on useita majapaikkoja. Tämä aivan vanhankaupungin vieressä oleva terassi-ravintola myy tyypillisiä paikallisia ruokia. Sen hinnat ovat melko korkeita mutta ruokien taso on dubrovnikilaisittain normaali eli hyvä.

Jonkin matkan päässä Pile-portista mutta lähellä useita majapaikkoja ja suuria hotelleja ja periaatteessa kävelymatkan päässä Pile-portista sijaitseva Magellan [kartalla] on yllättävän hyvä ravintola. Siellä on annoksia myös kasvissyöjille, hintataso on kohtuullinen ja sekä sisätilat että terassit ovat oivia paikkoja lounaalle tai illalliselle. Tämä Hotel Bellevuen lähellä oleva ravintola soveltuu myös aamiaiselle, sillä se avataan päivittäin aamukahdeksalta.

Banje-ranta
Kohtuuhintainen, paikallisten suosima ravintola Pjatanca löytyy Banje-rannan yläpuolelta.

Ploče-portin lähellä olevat ravintolat

Toisella puolella Placaa ja vanhaakaupunkia sijaitsevan Ploče-portin lähistöllä on useita majapaikkoja ja myös kelvollisia ravintoloita. Kuten Pile-portinkin lähistöllä, vaihtoehtoja ei ole kovin montaa, mutta kohtuuhintainen, paikallisten suosima ravintola Pjatanca [kartalla] löytyy Banje-rannan yläpuolelta. Tämä aamusta iltaan avoinna oleva, isolla terassilla varustettu ravintola on erinomainen paikka syödä vaikka grillattuja mereneläviä, ja hintataso on siellä eri luokkaa kuin vanhassakaupungissa. Grillattuja mereneläviä saa siellä 10 eurollakin, mikä on kohtuullinen hinta Dubrovnikissa kalaruoille ja mereneläville.

Luksusta ja huomattavasti korkeampia hintoja etsiville läheinen Hotel Excelsior [kartalla] on varma valinta juhlavallekin tilaisuudelle. Sen ruokapaikkojen joukossa on yksi varsinainen ravintola, thaimaalaisia ruokia tarjoava paikka, joka on erittäin korkeatasoinen mutta myös hintava paikka syödä ikimuistoinen ateria.

Lapad

Muualla kaupungissa Lapad-kaupunginosa on vanhassakaupungissakin yöpyville varteenotettava paikka lähteä illalliselle. DOC Kerum -ostoskeskuksen (Kralja Tomislava 7) liepeillä, Pošta Lapad -bussipysäkin lähistöllä, on paljon erilaisia ruokapaikkoja, joista monet ovat varsin kohtuuhintaisia ja paikallisten jatkuvassa suosiossa. Hyvä pizzeria ja meksikolainen ravintola on Pizzeria Scala (Mata Vodopića 3) [kartalla], ja muitakin kohtuuhintaisia vaihtoehtoja on ostoskeskuksen liepeillä, kuten Pantarul (Kralja Tomislava 1), josta on tullut yksi kaupungin pidetyimmistä ravintoloista.

Erittäin korkeatasoisia kalaruokia ja kotitekoisia pastoja voi lähteä maistelemaan rannan yläpuolella olevan kardinala Stepinca -kadun varrelle [kartalla]. Atlantic Kitchen (Kardinala Stepinca 42) on pieni, italialaistyylisiin ruokiin erikoistunut ravintola, jonka kotitekoiset pastat ja ravioli, kuten myös hummeri ja muut merenelävät ovat erittäin hyvässä maineessa. Saman kadun varrella on muutama muukin vaihtoehto, ja tänne pääsee kävelemällä Lapadin rannalle johtavalta promenadilta portaat ylös.

Kahvila Setaliste kralja Zvonimira -kadulla
Lapadissa on sen rannalle johtavalla Šetalište kralja Zvonimira -promenadilla huomattava määrä erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita.

Lapadin huomionarvoisiin ravintoloihin kuuluu myös Levenat (Šetalište Nika i Meda Pucića 15), joka sijaitsee lähellä Lapadin ja Babin kukin välillä kulkevaa rantareittiä. Sen merelle antavalta terassilta on silmiä hivelevät näkymät, ja kasvissyöjätkin viihtyvät siellä hyvin.

Lapadissa on sen rannalle johtavalla Šetalište kralja Zvonimira -promenadilla [kartalla] huomattava määrä erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Niiden ruoat eivät kuitenkaan ole kummoisia, ja ne ovat joka paikassa ylihintaisia. Katu on kuitenkin alati muuttuva, ja sen varrella on myös kohtalaisia vaihtoehtoja. Ne ovat ruokajuomia myöden hintavia paikkoja, joskin uusi Tuttobene on hintatasoltaan mutta myös tarjonnaltaan erilainen kuin muut. Sen itsepalvelupuoli on edullinen paikka ruokailla eikä tarjoilupuolikaan ole kovin kallis, ja samalla ketjulla on piste myös vanhassakaupungissa, osoitteessa od Puča 7.

Gruž

Gruž-kaupunginosassa on lähellä satamaa ja ruokatoria huomattava määrä ravintoloita. Vaikka täällä pyörii jonkin verran risteilyalukselta rantaan muutamaksi tunniksi jaloittelemaan päästettyjä turisteja, on alueen ravintoloiden asiakaskunta pääosin sekoitus paikallisia ja muita kuin paketti- tai risteilymatkalla olevia vierailijoita. Eniten ravintoloita on pienen puiston eli Park Luja Šoletićan [kartalla] tuntumassa, ja täällä on myös enemmän valintamyymälöitä yhdessä paikassa kuin missään muualla Dubrovnikissa. Ravintoloiden edessä olevia ruokalistoja on hyvä tutkia ennen valinnan tekemistä, sillä ravintoloiden joukossa on myös ylihintaisia, ja kalliilla ravintoloilla tietenkin on kaikkein aktiivisimmat sisäänheittäjät. Paikallisten suosiossa olevilla ravintoloilla ei täällä kuten ei muuallakaan Dubrovnikissa ole sisäänheittäjiä, ja niiden puuttuminen on missä tahansa Dubrovnikin alueella rohkaiseva yksityiskohta.

TimeOut esittelee kaupungin ravintoloita

TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Dubrovnikin ravintoloita

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Muuallakin Kroatian rannikolla tavattavat merenelävät ovat kaikkein tyypillisimpiä tarjottavia aterioita Dubrovnikin ravintoloissa. Myös salaatit, pitsat, pastat ja liharuoat ovat hyvin tarjolla. Kalaruoista esillä ovat niin suomalaiselle eksoottiset merenelävät kuin sellaiset tutummat kalat kuin ahven. Kamenice eli osterit ovat täällä hyviä, äyriäiset, simpukat ja sardiinit ovat nekin erinomaisia. Mustekala (lignje) on sekin grillattuna ja myös paistettuna varsin yleistä, ja erilaisista kalaruoista valmistettu salaatti on hyvä alkuruoka niille, jotka haluavat tutustua lähemmin Adrianmeren tarjontaan.

Grillattua mustekalaa
Mustekala (lignje) on sekin grillattuna ja myös paistettuna varsin yleistä, ja erilaisista kalaruoista valmistettu salaatti on hyvä alkuruoka niille, jotka haluavat tutustua lähemmin Adrianmeren tarjontaan.

Kaloja ja mereneläviä voi maistella paitsi sellaisenaan myös muiden aterioiden yhteydessä. Merenelävillä höystetty pasta-annos on aina hyvää, ja risotot tulevat niin mustana mustekalan värjäämänä (crni rizot) kuin normaalina merenelävärisottona äyriäisillä ja muilla merenelävillä höystettyinä. Pitsoista Frutti di Mare on yleensä tasokas valinta, ja siinä on vain tuoreita paikallisia mereneläviä eikä turhan paljon juustoa.

Liharuoat eivät rannikolla ole yhtä yleisiä kuin sisämaassa, mutta niitä on miltei ravintolasta kuin ravintolasta saatavissa. Muuallakin entisessä Jugoslaviassa tyypilliset liharuoat ovat Dubrovnikissakin monessa paikassa tarjolla. Hyvä valinta on ćevapi, joka tunnetaan myös vaikeammalla nimellä ćevapčići. Se on pitkulaisia grillattuja lihapaloja, sipulisilppua ja vaaleaa lepinja-leipää ja halutessaan turistit ottavat siihen aivar-kastiketta. Mielenkiintoinen on myös "jugoslavialainen hampurilainen" eli pljeskavice. Burek eli piiras on hyvä välipala ja sopii myös kasvissyöjille, sillä sen sisällä voi olla kinkkua, pinaattia, perunaa tai juustoa. Parhaiten näistä on tarjolla burekia, joka on suosittu aamiainen ja välipala, sitä saa monista pisteistä ja leipomoista ja parhaimmillaan se on lämmitettynä. Tasokas ravintola vanhassakaupungissa maistella bosnialaisia grilliherkkuja on Taj Mahal (Nikole Gučetića 2) [kartalla].

Suosittu liharuoka on myös kinkku eli pršut, jota tulee paitsi Dalmatiasta myös Istriasta, Kroatian pohjoisrannikolta. Dalmatialainen versio on Dubrovnikissa yleinen, ja dalmatialainen tarkoittaa sitä, että tätä kinkkua on ilmakuivaamisen lisäksi jossain vaiheessa myös savustettu. Kinkkua on hyvä ottaa sellaisenaan alkupalana, ja sitä saa myös voileipien sisällä ja esimerkiksi pitsan tai salaatin höysteenä.

Salaatit ovat erinomaisia Dubrovnikissa, ja niiden koostumus vaihtelee jonkin verran vuodenaikojen mukaan. Kasvissyöjille sopivia ovat juuston kanssa tulevat salaatit, jotka ovat ruokaisia, mutta myös vuodenaikojen mukaan vaihtuva salaatti on varsin hyvä valinta. Balkanilla on aina hyvä pitää myös mielessä se, että ”seasonal salad” on aina hyvä valinta ateriaa monipuolistamaan ja etenkin ”kupus” eli kaalisalaatti on näillä tienoin erinomaista.

Keitot ovat oleellinen osa kroatialaista ateriaa, usein alkupalana, niin rannikolla kuin sisämaassakin. Dubrovnikissa suosittu keitto on tietenkin kalakeitto, joka on edullinen ja leivän kanssa maukas alkuruoka. Huomionarvoinen seikka on se, että leipää, joka tuodaan yleensä jo ruokajuomien yhteydessä, ei ole tarkoitus alkaa heti närhiä vaan kuten Italiassakin se syödään tietynlaisen aterian kuten keiton tai kastikkeellisen pastan kanssa. Yhdessä salaatin kanssa keitot ovat leivän kanssa myös hyvä, kevyt ateria, ja kalakeiton lisäksi esimerkiksi tomaattikeitto ja kasviskeitto ovat hyviä valintoja.

Muita kuin kroatialaisia ruokia Dubrovnikissa on tarjolla rajallisesti, sillä hyvin harva keittiö pystyy kilpailemaan paikallisten ruokien kanssa. Sushi on täälläkin tosin tullut suosituksi, ja joitain muitakin aasialaisia ruokia tulee vastaan. Argentiinalaistyyliset pihvit ovat tarjolla joissain vanhankaupungin ravintoloissa ja Dubrovnikin hienojen hotellien ravintoloissa. Hienoimmista viiden tähden hotelleista onkin saatavilla usein muitakin kuin paikallisia ruokia, ja monilla suurilla hotelleilla on useitakin ravintoloita, joiden joukossa on yleensä muualta tulevia ruokia tarjoava. Ranskalaisia ravintoloita kaupunkiin on eksynyt, ja erinomainen valinta tämäntyyliseksi ravintolaksi on Taverna Otto (Nikole Tesle 8) [kartalla], joka sijaitsee aivan Lapadin ja Gružin rajamailla.

Varsinaisia italialaisia ravintoloita kaupungissa on vähän, mutta muutama spagettipaikka kannattaa pitää mielessä. Hinta-laatusuhteeltaan paras paikka pastalle vanhassakaupungissa on Spaghetteria Toni (Božidarevića 14) [kartalla], ja vanhankaupungin ulkopuolella hyvä valinta pitsojen lisäksi grillilihoille ja muille ruoille on La Luna (Andrije Hebranga 60) [kartalla], joka sijaitsee Gružin merenrannasta ylämäkeen.

Dubrovnikiin tarjoilijat ovat poikkeuksetta hyvin kielitaitoisia, ja englantia he osaavat kuin äidinkieltään. Aterioiden koostumuksista voi aina keskustella ja neuvotella, erityistoivomuksia otetaan aina huomioon ja informaatiota saa niin paljon kuin haluaa. Ruokalistat ovat joka paikassa englanniksi, usein joillain muillakin kielillä. Huomionarvoinen seikka on myös se, että langattoman internetin eli Wi-Fin tunnusluku on usein kuitissa, jonka tarjoilija tuo ruokien tai juomien kanssa, ja tämä pätee niin ravintoloihin kuin kahviloihinkin.

Kasvisruoat

Dubrovnikissa ei ole montaa kasvissyöjille suunnattua ravintolaa, mutta jokaisessa ravintolassa on tarjolla lihattomia vaihtoehtoja. Tyypillisissä kaupungin ravintoloissa on aina tarjolla salaatteja, lihattomia pitsoja ja pastoja ja muitakin vaihtoehtoja. Kasvissyöjille on tarjolla esimerkiksi lehtijuurikasta eli lehtimangoldia (englanniksi Swiss chard tai mangold, kroatiaksi blitva), joka yleensä tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa ja joka on erittäin maukasta.

Nishta (Prijeko bb) [kartalla] on ainoa vanhankaupungin pelkästään kasvisruokia tarjoava ravintola, ja se on tämän turistikadun ainoa todella suositeltava vaihtoehto ravintolaksi. Sen erinomaiset ruoat ja kotitekoiset limonadit ovat hyviä ma–la klo 11.30–23, ja ravintolan salaattipöytä hakee vertaistaan.

Ravintolan terassi
Juomarahaa jätetään Kroatiassa varsinaisia aterioita tarjoavissa ravintoloissa, mutta ei muissa kuin poikkeustapauksissa baareissa ja kahviloissa.

Hintataso, juomaraha, maksukortit ja ruokailuajat

Dubrovnikin hintataso on Kroatian kallein, ja sieltä on etenkin vanhastakaupungista hankala löytää ravintolaa, josta saisi ruoan ja juoman alle 10 eurolla. Pitsat ovat edullisimpia aterioita pasta-aterioiden ohella, ja sellaisesta saa pulittaa 5–10 euroa – kallein ja paras pitsa täällä on yleensä Frutti di Mare. Pasta-ateriat ovat yleensä melko edullisia nekin, 6–8 euroa, ja salaatit ovat varsin kohtuullisen hintaisia.

Kalleinta ateriointi on vanhassakaupungissa, josta voi kylläkin od Puča -kadun varrelta saada kebabin tai muun pikaruoan 5 eurolla ja pikkuaterioita, kuten pitsapaloja ja burek-piiraita, eurolla parilla. Jäätelö on vanhassakaupungissakin edullista: 1,5 eurolla saa valtavan pallon erinomaista jäätelöä. Vanhankaupungin ulkopuolella ei kaikissa tapauksissa ole paljon edullisempaa: Lapadin rannalle johtavan promenadin halvimmista paikoista saa aterian ruokajuomineen 8–10 eurolla edullisimmillaan, mutta ruokajuomat nostavat auttamatta siellä aterian hintaa paikassa kuin paikassa melkoisesti. Vain salaatteja tai muita kasvisannoksia syövät voivat tosin selvitä tätä edullisemmin, sillä isonkin salaatin voi Dubrovnikista saada alle 5 eurolla.

Juomarahaa jätetään Kroatiassa varsinaisia aterioita tarjoavissa ravintoloissa, mutta ei muissa kuin poikkeustapauksissa baareissa ja kahviloissa. Normaalia on, että laskun summa ravintoloissa pyöristetään seuraavaan kymmenlukuun tai siten, että juomarahaa jää 5–10 %.

Dubrovnikissa ravintolat aukeavat nykyisin melko hyvin aamuisinkin, ja siellä voi syödä joissain ravintoloissa aamiaisia ja varhaisia lounaita jo aamulla, klo 8–10. Lounasta aletaan syödä klo 11 jälkeen, mutta suosituinta sille meneminen on klo 12–15, ja illallista tarjotaan noin klo 19 alkaen, mutta turistien täyttämässä Dubrovnikissa ei ole tarkkoja ruokailuaikoja. Siellä eri kansallisuudet syövät silloin kun tekee mieli, ja ruokia tarjoillaan pitkin päivää aamukahdeksasta puoliinyöhin seitsemänä päivänä viikossa. Poikkeuksena on talvikausi (marras-maaliskuu), jolloin monet ravintolat ovat kokonaan kiinni tai avoinna normaalia lyhyemmän ajan.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Lukijoiden kommentteja

Kävimme juuri ravintola Edenissä. Kokemus ei ollut parhaasta päästä. Ruoat olivat aivan ok, joskaan ei mitenkään erityisiä. Söimme katkoja ja mustariisiä mm. Palvelu ontui sitä mukaa kun saliin tuli lisää asiakkaita. Oliko vain huono ilta, vaiko normaali tapa täällä? Poistuimme kun jälkiruokatilausta ei tultu menun annon jälkeen ottamaan ainakaan 15 minuuttiin. Siinä vaiheessa olimme olleet unohduksissa jo pitempään muutenkin. /Jonne

Tripadvisorin rankingin johdosta suuntasimme Prijeko-kadun Stara Loza ravintolaan. Yllä artikkelissa tämän kadun ravintoloita ei juuri arvosteta. Kokemuksemme oli hyvin myönteinen, joskin paikka oli kallis. Saimme toistaiseksi matkamme parhaan illallisen täällä. Pienenä miinuksena oli palvelun aavistuksenomainen liikayrittäminen, mutta tämä ei iltaamme kuitenkaan miltään osin pilannut. /Jonne

Koko vanha kaupunki on täynnä ylihinnoiteltuja ravintoloita, joiden sisäänheittäjät kyllä käyvät tuttavallisiksi heti turistin huomattuaan. Ruuan tilattuasi saatat joissain paikoissa saada tilaamatta alkupalat ja leivät, jotka tietysti hinnoitellaan erikseen.
Paras ravintola hinta/laatu suhteeltaan oli Taj Mahal, toisena Konoba Gajeta, surkein oli GUsti. Kaupungin esitteissä oli myös mainittu ravintoloita, joita ei edes ollut olemassa, paikalla oli matkamuistomyymälä.
Varovaisuutta kehiin ja kriittistä silmää matkalle mukaan. /Taxix

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti