Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Genova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Luolia Parco della Villetta di Negro -puistossa
Villetta di Negro -puistossa on subtrooppista kasvillisuutta, vesiputouksia, tippukivimuodostelmia, lintuja ja itämaisen taiteen museo

Puistoja ja puutarhoja

Genova on suuri kaupunki, jonka keskustassa on vähän puistoja, eikä siellä juurikaan pysty tutustumaan mihinkään täysin luonnonmukaisiin nähtävyyksiin. Eniten luontoa on tiedossa päiväretkillä ja meriristeilyillä, joita Porto Antico -satamasta tehdään niin valaita katsomaan kuin Genovan ympäristöönkin tutustumaan.

Alpit laskeutuvat Genovan tienoilla Välimereen, ja kaupungin ulkopuolella voi tutustua tienoon tähän puoleen. Päiväretket tarjoavat myös tilaisuuden päästä enemmän luonnon helmaan, ja esimerkiksi matka Casellaan tarjoaa upeita näkymiä, ja tässä pienessä kylässä on täysin toisenlaista tunnelmaa kuin suuressa Genovassa.

Seuraavassa Genovan keskustassa olevia puistoja ja puutarhoja ja yksi keskustan ulkopuolella sijaitseva merkittävä puistoalue:

Parco della Villetta di Negro

Piazzale Corvetto -aukiolla sijaitseva mäkinen, eksoottinen puistoalue on Parco della Villetta di Negro, ja siihen on helppo lyhyelläkin lomalla olevan käydä tutustumassa. Puistossa on subtrooppista kasvillisuutta, vesiputouksia, tippukivimuodostelmia, lintuja ja itämaisen taiteen museo, joka perustuu Eduardo Chiossonen kokoelmiin ja joka käsittää kaikenlaista 1800-luvun taiteesta samuraiden käyttämiin asuihin. Lisäksi puistosta on upeat näkymät eri puolille keskustaa, ja sinne on lyhyt kävelymatka miltei mistä tahansa keskustan osasta.

Spianata dell’Acquasola

Spianata Acquasola [kartalla] sijaitsee lyhyen matkan päässä Villetta di Negron puistosta, ja tännekin on siedettävä kävelymatka etenkin keskustan uusista osista. Tämä 1800-luvulla perustettu puisto on rakennettu Genovan entisten suojamuurien tilalle, ja sen alle on myös haudattu tuhansia 1600-luvulla ruttoon menehtyneitä. Tämä on hyvä paikka tulla koko perheen kanssa, sillä lapsille on täällä paljon tilaa ja leikkikenttä. Urheilemaan haluaville täältä löytyy juoksurata ja paljon tilaa harrastaa kaikenlaista, ja puistossa on myös järvi ja kauniita puin reunustettuja kulkuväyliä. Kuten valtaosa Genovan puistoista, tämäkin on avoinna ympäri vuoden aamukahdeksasta auringonlaskuun.

Orto Botanico -kasvitieteellinen puutarha

Genovan yliopiston kasvitieteellinen puutarha eli Orto Botanico [kartalla] sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia, ja se on koko maan merkittävimpiä ja tunnetuimpia kasvitieteellisiä puutarhoja. Puutarha perustettiin vuonna 1803, ja vuodesta 1865 lähtien se on käsittänyt 10 000 neliön suuruisen alueen. Sieltä löytyy melkoisesti kasvillisuutta joka lähtöön niin ulkoa kuin kasvihuoneistakin, ja sen 4 000 kasvilajin joukosta löytyy yli 300 trooppista ja eksoottista lajia, joiden joukossa on esimerkiksi 25 eri viikunapuuta. Puisto on avoinna ympäri vuoden ma–su klo 8–12 ja klo 15–18.

Parchi di Nervi

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Nervi-puisto [kartalla] on kolmen puiston muodostama alue, josta löytyy paitsi kaupungin suurin puistoalue myös nykytaiteen museo (Via Capolungo 3). Sen alueelta löytyy englantilaistyylisiä nurmikkoalueita, suihkulähde, ruusutarha, palmuja ja muuta suomaiselle eksoottista kasvillisuutta. Heinäkuussa puistossa pidetään kuuluisat Genovan oopperafestivaalit. Puisto on avoinna ympäri vuoden ma–su aamukahdeksasta auringonlaskuun.

Lisätietoa

Lisätietoa Genovan puistoista ja puutarhoista

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti