Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Torino
Torino
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Torino
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Suklaata (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Torino on hyvä vierailupaikka suklaan perässä oleville, sillä siellä on mitä upeampia suklaata myyviä puoteja.

Muuta ajanvietettä

Torinossa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa kaikenlaista ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Osallistu opastetulle kierrokselle

Torino on kaupunki, jossa järjestetään mielenkiintoisia opastettuja kierroksia. Yksi mielenkiintoisimmista on okkultismiin liittyvä kierros, sillä Torinoa pidetään Lontoon ja Prahan ohella yhtenä Euroopan kolmesta okkultismin keskuksesta. Kierroksia on eniten italiaksi ja englanniksi, ja ne kestävät yleensä vähintään pari tuntia. Opastettuja kierroksia järjestetään niin päivällä kuin illan hämärryttyäkin. Black Magic Turin -okkultismikierros sekä viinin, juuston, tryffelin ja suklaan maistamiskierrokset ovat suosittuja Torinossa.

Tarjolla on myös tyypillisiä kaupunkikierroksia ja monen muunkin laisia opastettuja kierroksia. Somewhere on varsin monipuolinen kierrosten järjestäjä, monen muun ohella. Turisti-infosta, joka sijaitsee Porta Nuova -aseman edustalla, saa tietoa lisätietoa opastetuista kierroksista.

Paranna kokkaustaitojasi

Torinossa on erinomaiset ruoat, jotka innostavat monia kokkailemaan uudenlaisia ruokia kotiin palattuaan. Jos tähän puoleen haluaa todellakin panostaa, Torinossa voi osallistua niin italian kuin englannin kielelläkin kokkauskursseille, joita on kaupungissa useita. Esimerkiksi Cooking Italy, Delicious Italy ja FoodLab järjestävät ruoanlaittokursseja niin italiaksi kuin englanniksikin.

Lähde kiertelemään suklaapuoteja ja suklaakahviloita

Madama Reale, joka 1600-luvun loppupuolella oli Savoy-suvun kuningatar, päätti esitellä kiinteässä muodossa olevan suklaan kansan syville riveille. Tätä ennen suklaa oli kiinteässä muodossa ollut vain kuninkaallisten herkkua, mutta vuonna 1678 Gio Antonio Ari perusti kuningattaren luvalla ensimmäisen kiinteätä suklaata valmistavan liikkeen. Suklaanvalmistus oli Torinon pääelinkeinoja aina Napoleonin valtaantuloon saakka. Gianduiotto oli maailman ensimmäinen suklaamerkki, ja kauan myöhemmin tästä pitkulaisesta suklaasta alettiin valmistaa Nutellaa, joka edelleenkin on Etelä-Euroopassa äärimmäisen yleistä mitä erikoisimmissa yhteyksissä.

Torino on suklaanystävän paratiisi, jossa voi esimerkiksi maaliskuussa nauttia kahden viikon ajan CioccolaTO-suklaafestivaaleista, jolloin Torinon kaduilla näkee suklaapatsaita ja saa maistella mitä erilaisimpia suklaalaatuja.

Loput 50 viikkoa vuodesta Torino on myös hyvä vierailupaikka suklaan perässä oleville, sillä siellä on mitä upeampia suklaapuoteja, suklaaseen erikoistuneita kahviloita ja muuta suklaaseen liittyvää ympäri vuoden. Peyrano (Corso Vittorio Emanuele II 76) lähellä Porta Nuovaa on kaupungin kuuluisin suklaapuoti, ja täällä voi kokeilla esimerkiksi grapalla täytettyjä liköörikonvehteja. Toinen kuuluisa suklaantekijä on Gerla (Corso Vittorio Emanuele II 88), ja kolmas on Giordano (Piazza Carlo Felice 69).

Monissa kaupungin parhaista kahviloista voi niissäkin maistella suklaita ja juoda kaakaota, josta bicerin on hyvä paikallinen versio. Kahviloita, joissa suklaan maistelu onnistuu normaalia paremmin, ovat Baratti & Milano (Piazza Castello 27), Pepino (Piazza Carignano 8) ja Al Bicerin (Piazza della Consolata 5), joka nimenomaan on bicerin-kaakaon koti. Bicerin-kaakaota voi täällä nauttia joko konjakin kanssa terästettynä tai sitten lapsille tarkoitettuna versiona. Hyvä konditoria-kahvila on myös Platti (Corso Vittorio Emanuele 72), jonka upeaa, vuonna 1870 valmistunutta julkisivua kannattaa ainakin käydä ihailemassa.

Vielä jokin aika sitten ChocoPass-kortti tarjosi tilaisuuden maistella suklaita kahviloissa ja suklaapuodeissa, mutta sitä ei enää ole saatavissa. Torinossa vierailevien suklaanystävien on kuitenkin hyvä kysäistä turisti-infosta (Piazza Carlo Felice), olisiko tämä kortti tullut uudelleen myyntiin.

Lähde Acqui Termen kylpylöihin

Alle kahden tunnin matkan päässä Torinosta sijaitsee yksi Italian parhaista kylpyläkaupungeista, Acqui Terme, jonne pääsee junalla Porta Nuova -asemalta Astin kautta. Kaupunki on kaunis, ja siellä voi kierrellä kauniisiin rakennuksiin ja suihkulähteisiin tutustuen. Rentoutumista ja hoitoja varten siellä on kaksi kylpylää, joista Nuove Terme -hotellin kylpylä sijaitsee aivan rautatieaseman naapurissa. Hoitoja on monenlaisia mutakylvyistä hierontaan, ja tänne on hyvä tulla ottamaan lomasta kaikki irti.

Lisää ajanvietevinkkejä

TripAdvisorin käyttäjät esittelevät ja rankkaavat kaupungin nähtävyyksiä ja harrastusmahdollisuuksia.

Teksti: Peter Forsberg
2014/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti