Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Firenze
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lorenzo di Medici -ruoanlaittokoulu Mercato Centralessa
Mercato Centrale -kauppahallin toisessa kerroksessa on Lorenzo di Medici -ruoanlaittokoulu. Se on tilava, keskeisellä paikalla sijaitseva koulu, jossa voi parantaa ruoanlaittotaitojaan.

Muuta tekemistä

Firenzessä ei ole pakko turistilaumojen keskellä yrittää tutustua päänähtävyyksiin, kierrellä hullun lailla kaupungin ostospaikkoja tai mennä oopperaan. Kaupungissa voi hyvin ottaa rennosti, käydä kylpylässä, parannella kokkaustaitojaan, tutustua paremmin taiteeseen, opiskella kaunista ja hyödyllistä italian kieltä tai opetella nahkuriksi.

Firenzessä kannattaa pitää mielessä se, että kesä ja etenkin heinä- ja elokuu ovat aikaa, jolloin kursseja on vähän. Monet kurssit alkavat elokuun lopussa tai syyskuun alussa ja kauden viimeisiä kursseja voidaan pitää vielä kesäkuussa.

Hoidata itseäsi kylpylässä

Firenzen seudulla on kylpylöitä, joissa voi ottaa hoitoja, rentoutua ja ladata akkuja.

Firenzen ympäristössä on paljon kylpylöitä, mutta niihin ulkomaisen matkailijan on hankala mennä. Kaikkein parhaita ovat Firenzen keskustassa olevat kylpylähotellit. Niihin voi mennä vain kylpylään, tai jos haluaa lomansa aikana nauttia kylpyläpalveluista, kannattaa kylpylähotellissa yöpyä.

Yksi keskeinen kylpylähotelli on White Iris Beauty Spa [kartalla]. Se on enemmänkin hieno naisten hoitoihin erikoistunut kylpylä kuin paikka, jossa mennään saunaan ja porealtaaseen.

Firenzen keskustassa on muitakin samantyylisiä hienoja kylpylöitä, mutta siellä ei oikeastaan ole kansanomaisia saunomis- ja kylpemispaikkoja.

Kohenna kokkaustaitojasi

Firenzen ruoat ja elintarvikkeet ovat erinomaisia, ja kauppa jos toinenkin pursuaa mitä herkullisimpia elintarvikkeita. Täällä tuleekin monelle mieleen, että omien sapuskojenkin olisi hyvä saada vaikutteita Toscanan ruoanlaittotekniikoista. Tienoon hyvien ruokien salaisuus on lähinnä tuoreissa, pikkutarkasti valikoiduissa aineksissa ja annosten yksinkertaisessa toteutuksessa. Näitä ja muita tekniikoita voi hyvin opiskella englannin tai italian kielellä Firenzessä ollessa.

Kaupungissa on tarjolla erilaisia kursseja, esimerkiksi kuuluisien englanninkielisten kokkien vetämiä, kuten Judy Francinin Divana Cucina, joilla opitaan valitsemaan parhaat ainekset toreilta ja jotka tarjoavat myös mahdollisuuden vierailla Toscanan viini- ja maatiloilla.

Firenzen Mercato Centrale -kauppahallin toisessa kerroksessa on Lorenzo di Medici -ruoanlaittokoulu. Se on tilava, keskeisellä paikalla sijaitseva koulu, jossa voi parantaa ruoanlaittotaitojaan.

Lisää asiaa ruoanlaittokursseista:

Cooking Tuscany  |  Tuscany Cooking Class  |  Vinarium – kokkauskursseja ja viininmaistiaisia

Opiskele taidetta

Keskiaikaista maalaustaidetta täynnä olevassa Firenzessä monelle tulee luova olo, ja täällä jos missä voi opiskella taiteen eri ulottuvuuksia, oli sitten täysin vasta-alkaja tai kokenut harrastaja. Kursseja on monenlaisia muovaus- ja maalauskursseista valokuvaus- ja entisöintikursseihin, ja monet niistä pidetään englanniksi.

Firenzessä voi opiskella esimerkiksi Leonardo da Vinci -koulussa, missä onkin monipuolinen valikoima kaikenlaista taidehistoriasta työpajoihin.

Myös ADG tarjoaa monipuolisen paketin työpajoja ja kursseja.

Opiskele italiaa

Firenzessä ja muualla sitä ympäröivällä Toscanan alueella puhuttava italia on ainoaa "murteetonta" italiaa, ja syy tähän on vain se, että Firenzessä puhutaan virallista, kirjakielistä italiaa. Näin Firenze on monen muun seikan takia erinomainen paikka opiskella kaunista ja hyödyllistä italian kieltä, jonka osaaminen tietenkin automaattisesti edistää kaupungin ja Toscanan rytmiin pääsemistä.

Hyviä kielikoulu Firenzessä on Leonardo da Vinci.

Toinen koulu on Kolne, jolla on pisteitä myös Luccassa ja Bolognassa.

LanguageCourse.net-sivusto esittelee kaikki kaupungin kielikoulut.

Scuola del Cuoio
Scuola del Cuoiossa voi katsella vöitä, laukkuja, lompakoita ja muita nahkatuotteita, ja niitä voi myös ostaa täältä. Tänne voi tulla myös kursseille.

Tutustu nahkurien töihin tai opiskele niitä

Firenzessä on monta hämmästyttävää nähtävyyttä ja muuta koettavaa, mutta siellä on myös kenties maailman paras "nahkakoulu" eli Scuola del Cuoio (Via San Giuseppe 5r), joka sijaitsee Santa Crocen kirkon vieressä ja yhteydessä.

Se on avoinna ma–su klo 9.30–18 (kiinni su marras-maaliskuussa) katselemaan vöitä, laukkuja, lompakoita ja muita nahkatuotteita, ja niitä voi myös ostaa täältä. Tuotteet eivät ole mitään aivan halpoja (laukut alkaen 150 euroa ja takit 300 euroa), mutta tänne kannattaa tulla jopa 50 %:n tarjousten toivossa tammi- ja heinäkuussa, jolloin alennusmyynnit pidetään. Työn laatu hakee vertaistaan, ja tuotteet on valmistettu mitä erilaisimmista eläinten nahoista.

Tänne voi tulla myös kursseille, jolloin oppii kouriintuntuvasti, kuinka maailman kaikkein arvostetuimmat nahkurit työskentelevät. Kursseja on eniten talvikauden aikana, eikä niitä järjestetä kesällä.

Lisää ajanvietevinkkejä

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti