Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Verona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Parco delle Cascate di Molina
Vesiputouspuisto Parco delle Cascate di Molinassa voi rauhoittua luonnossa, katsella vesiputouksia ja vierailla keskiaikaisessa Molinan kylässä.

Lisää ajanvietevinkkejä

Veronassa on muutakin tekemistä kuin kierrellä turistien kanssa nähtävyyksiä, tehdä ostoksia tai syödä. Veronan tienoo on yksi Italian parhaita paikkoja vierailla viinitiloilla ja maistella viinejä, ja kenen tahansa Veronassa pidempään kuin pari päivää viihtyvän onkin suositeltavaa vierailla viinitilalla. Verona on myös paikka, jossa voi rentoutua kylpylässä tai mennä erikoiseen vesiputouspuistoon, ja Veronan-matkan aikana on mahdollista myös hoidattaa itseään tai viettää kuuma kesäpäivä uima-altaassa.

Lisätietoa viinikierroksista, kylpylöistä, vesiputouspuistosta ja kaikesta niihin liittyvästä ja siitä miten niille pääsee saa Veronan turisti-infosta (Via degli Alpini 5) [kartalla], joka on Piazza Bralla, kaupunkimuurin vieressä.

Lähde viinikierrokselle

Veronan tienoo, koko Veneton alue ja monet muutkin lähiseudut ovat tunnettuja hyvistä viineistään, joita loman aikana tuleekin yleensä jonkin verran maisteltua. Turisti-infosta (Via degli Alpini 9) Piazza Bralta saa tietoa erilaisista järjestetyistä kierroksista, joista Valpolicellan viinitilakierrokset ovat hyviä, mutta muitakin on.

Viinikierroksia tehdään Bardolinoon Gardajärven rannalle, Soaveen, Custozaan, Luganaan ja Valdadige Terra dei Fortiin. Pagus Valpolicella järjestää sekä viini- että muitakin kierroksia lähiympäristöön tiiviiseen tahtiin.

Omin nokin voi mennä punaviinikierroksille Valpolicellaan tai valkoviinikierroksille Soaveen. Lisätietoa Soaven viinitiloista saa esimerkiksi Emilia Delizian sivuilta.

Jos haluaa mieluummin opastetulle kierrokselle, johon kuuluu kuljetus ja jonka yhteydessä ei tarvitse itse huolehtia mistään, on siihenkin lukuisia vaihtoehtoja. Valpolicellaan tekee kaikkein aktiivisimmin opastettuja kierroksia Amarone. Soaveen voi mennä esimerkiksi Valpolicella Toursin järjestämälle kierrokselle.

Omatoimisesti voi kierrellä alueella ehkä parhaiten vuokraamalla auton tai pyörän, mutta turisti-infosta voi kysyä myös, miten näillä alueilla voi vierailla julkisin kulkuneuvoin. Esimerkiksi bussi numero 3 lähtee Corso Porta Nuovalta puolen tunnin välein ja matkaa Valpolicellaan 40 minuutin ajan. Soaveen puolestaan pääsee junalla kulkemalla Veronan Porta Nuova -asemalta San Bonifacioon. Matka kestää 20 minuuttia, ja täältä pääsee etenemään APTV-bussin linjalla numero 30 viinitiloille. Kummassakin paikassa on muutakin kuin viiniin liittyvää nähtävää hienosta arkkitehtuurista kauniisiin maisemiin, ja tällaisella retkellä voi hyvin kulua kokonainen päivä.

Sauno ja rentoudu kylpylässä

Verona on kesäisin kuuma, talvisin usein viileä paikka, jossa on mukava lähteä peseytymään, rentoutumaan tai hoidattamaan itseään kylpylään. Jos omassa hotellissa ei ole saunaa tai vastaavia palveluita, on Veronan lähistöllä kylpylöitä ja myös muutama hotelli, jotka tarjoavat tilaisuuden nauttia termaalikylvyistä, saunoista ja hoidoista.

Italian suurin termaalikylpylä Aquardens (Via Valpolicella 63) [kartalla] sijaitsee lähellä Valpolicellaa. Siellä on suuria ammeita täynnä tervehdyttävää vettä, siellä voi mennä hierontaan ja siellä on kaikenlaista sellaista mitä suurissa kylpylöissä yleensä on. Altaita on sisällä ja ulkona, ja vierailu täällä on unohtumaton kokemus. Kylpylä ei ole mikään aivan halpa paikka, mutta 20 eurolla pääsee neljäksi tunniksi sinne, perheille on kaupan 70 euron paketteja ja siellä on myös erilaisia tarjous- ja erikoispaketteja.

Aivan lähellä Aquardensiä, myös Valpolicellan tienoolla sijaitsee Villa Quaranta Park Hotel (Via Ospedaletto 57) [kartalla]. Se on huippuluokan paikka saunoa erilaisissa saunoissa suomalaisesta turkkilaiseen ja sekä rentoutua että hoidattaa itsensä kuntoon mitä erilaisimmilla tavoilla.

Näille varsin lähekkäin sijaitseville kylpylöille pääsee Veronan Porta Nuova -asemalta linja-autolinjalla 173 (pysäkki: Ponta Ospedaletto).

Veronassa ja sen lähellä on muitakin kylpylöitä, joita esittelee TripAdvisor. Veronassa on myös mahdollista mennä yöpymään kylpylähotelliin, jolloin lomaan voi automaattisesti yhdistää rentoutumista ja hoitoja. Tällaisia hotelleja esittelee varausmahdollisuudella Hotels.com.

Vieraile vesiputouspuistossa

Verona on hyvin urbaani kaupunki, eikä siellä oikeastaan voi nauttia todellisesta luonnosta. Lähellä Veronaa sijaitseva vesiputouspuisto Parco delle Cascate di Molina (Via Bacilieri 1) [kartalla] tarjoaa kuitenkin tilaisuuden päästä pois kaupungin kuumuudesta ja hälystä. Siellä voi rauhoittua luonnossa, katsella vesiputouksia ja vierailla keskiaikaisessa Molinan kylässä.

Opastettuja kierroksia järjestetään, ja alueella on ruokailu- ja yöpymismahdollisuudet. Täällä on kaikenlaista muutakin, kuten vanhoja teollisuusrakennuksia ja kasvitieteellinen museo.

Paikalle pääsee parhaiten noin 45 minuutissa omalla autolla A22-autostradaa pitkin, mutta Molinaan pääsee myös bussilla Verona Nord -asemalta.

TripAdvisor esittelee kaikenlaista tekemistä ja näkemistä Veronassa ja lähistöllä

Teksti: Peter Forsberg
2016/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti