Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Torino
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Porta Nuova (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Sadem-bussi tuo matkaajat lentoasemalta Torinon päärautatieasemalle, Porta Nuovalle.

Torinon matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Torinon lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Torinon lentokentältä keskustaan

Torinon Sandro Pertini -lentoasema on nimetty Italian entisen presidentin mukaan, ja se sijaitsee lyhyen, 16 kilometrin matkan päässä keskustasta. Sen ja Porta Nuova -rautatieaseman välillä kulkee Sadem-busseja, jotka kulkevat myös keskustan toisen rautatieaseman, Porta Susan, kautta. Porta Nuovaan matka kestää yllättävän kauan eli 40 minuuttia, Porta Susaan puoli tuntia. Busseja lähtee aamuvarhaisesta noin 23.30 asti, puolen tunnin välein. Liput maksavat vähän vähemmän, jos ne hankkii kioskilta ennen matkan alkamista, mutta myös kuljettaja myy niitä 7 eurolla.

Kesästä 2013 Torinon lentokentältä keskustaan on tullut Terravision-busseja, jotka ovat edullisempia ja jotka kulkevat muun muassa Lingottoon. Etenkin edestakainen lippu on varsin edullinen, ja Terravisionilla matkustava säästää edestakaisissa matkoissa 3-4 euroa Sademin busseihin verrattuna.

Taksimatka lentokentältä keskustaan maksaa noin 40-50 euroa.

Siirtyminen Milanon kentältä Torinon keskustaan

Monet matkustavat Torinoon Milanon kautta. Milanon Malpensa-lentoasemalta tulee viisi bussia päivässä Torinon keskustaan. Matka kestää pari tuntia ja maksaa 20 euroa.

Siirtyminen Bergamon lentokentältä Torinon keskustaan

Edullisin tapa siirtyä Suomesta Italiaan on yleensä Ryanairin lento Tampereen Pirkkalan kentältä Bergamon kentälle lähelle Milanoa. Sieltä on helppo siirtyä useiden eri yhtiöiden busseilla noin 5 eurolla alle tunnissa Milano Centrale -rautatieasemalle. Bussit pysähtyvät aivan rautatieaseman etuoven lähelle, ja tästä on lyhyt matka ensin ostamaan automaatista tai tiskiltä lippu ja sitten nousemaan juniin. Junia lähtee yleensä tunnin välein kohti Torinon Porta Nuova- ja Porta Susa -asemia, jotka sijaitsevat kaupungin keskustassa. Matka Milanon ja Torinon välillä kestää 1-2 tuntia sen mukaan, minkä junan valitsee.

Siirtyminen muualta Italiasta ja Euroopasta Torinoon

Italiassa siirtyminen paikasta toiseen on kätevintä junilla, ja niillä on hyvä liikkua kaikkialla maassa varsin kohtuuhinnalla ja aikataulujen mukaisesti. Torinoon tulee hyvin junia Milanosta ja Genovasta, mutta suoria yhteyksiä on muistakin kaupungeista ja junaa kerran vaihtamalla on mahdollista siirtyä Torinoon kaukaakin rautateitse.

Torinoon on myös rautatieyhteyksiä muualta Euroopasta, ja parhaiten nopeasti esimerkiksi Ranskasta tai Sveitsistä pääsee junalla Milanon kautta. Milanosta on 1-2 tunnin matka Torinoon sen mukaan, minkä junan valitsee.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Torinoon

Torinoon voi lähteä joustavalle ja yleensä edullisemmalle omatoimimatkalle, jonka yhteydessä voi viettää aikaa myös vaikkapa Milanossa tai Bergamossa, tai sitten hotellit ja lennot käsittävälle pakettimatkalle, jolloin näkee vain Torinon.

Omatoimimatkailijalle Ryanairin lennot ovat yleensä edullisimpia. Bergamon kenttä, jolle ne laskeutuvat, on Milanon ja Torinon vilkkaisiin lentokenttiin verrattuna varsin rauhallinen paikka, josta saa laukkunsa nopeasti ja jossa saavuttua tulee oleskeltua korkeintaan parikymmentä minuuttia.

Suomesta Lufthansa lentää välilaskullisin lennoin Torinoon, samoin kuin Air Baltic, jolla myös on välilasku ja joka saattaa olla varsin edullinen.

Edullinen vaihtoehto on myös Norwegian-yhtiön lento, mutta se tulee Milanoon, josta täytyy tulla vielä Torinoon.

Lennot ja hotellit käsittävät pakettimatkat Torinoon ovat tietenkin hintavia, ja lennot ovat yleensä välilaskullisia, niin että lentomatka suuntaansa voi hyvinkin kestää 7 tuntia. Normaalit kolmen yön matkat antavat vain kaksi kokonaista vuorokautta Torinossa, ja saapuminen voi olla myöhään illalla ja lähtö aikaisin aamulla. Jos Torinoon haluaa nimenomaan järjestetylle matkalle, tekee niitä esimerkiksi Kaleva Travel. Kolmen yön pakettimatka tasokkaassa hotellissa maksaa vuodenaikaan katsomatta viidensadan euron hujakoilla.

Teksti: Peter Forsberg
2014/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti