Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Genova
Genova
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Ilmoitus
Linja-autoja Piazza de Ferrari -aukiolla
Linja-autot kulkevat lentokentältä Brignole-asemalle ja pysähtyvät myös Principe-rautatieasemalla ja kuvan Piazza de Ferrari -aukiolla.

Genovan-matkat, lennot ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan miten Genovan lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luodaan katsaus erilaisiin lomavaihtoehtoihin, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Genovan lentokentältä keskustaan

Genovan Aeroporto di Genova – Cristoforo Colombo -lentokenttä sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Sieltä Volabus-linja-autot tuovat 30–60 minuutin välein Brignole-asemalle, jolta voi kävellen, linja-autolla, metrolla tai taksilla jatkaa majapaikalle. Kannattaa kuitenkin huomata, että bussi pysähtyy myös Principe-rautatieasemalla ja Piazza de Ferrari -aukiolla, ja niiltä voi myös paluumatkalla nousta lentokenttäbussin kyytiin.

Brignole-asemalta metrolla pääsee vanhankaupungin naapuriin Piazza de Ferrari -pääaukiolle, sataman viereen ja Principe-asemalle keskustassa, joten siitä on monelle keskustassa yöpyvälle hyötyä. Bussien käyttäminen on ongelmallisempaa, ja kävellen Brignolen asemalta pääsee hyvin Piazza della Vittoria -aukion tuntumaan, missä sijaitsee melkoisesti majapaikkoja. Metrolla siirtymistä Principe-asemalle ei kaupunkia tuntemattomalle ainakaan kiireessä voi suositella, sillä metroasema ei ole aivan rautatieaseman yhteydessä, ja alue on muutenkin ikävä etenkin pimeyden laskeuduttua.

Kannattaa huomata, että 6 euron lentokenttäbussilipulla voi matkustaa vielä 60 minuuttia Genovassa julkisilla ilman lisälipun hankkimista. Lipun voi ostaa kuskilta, ja niitä myydään myös Principe- ja Brignole-asemilla automaateissa, joista paluumatkan lipun voi hyvin käydä ostamassa etukäteen.

Taksi Genovan kentältä keskustaan maksaa 15–20 euroa.

Siirtyminen Torinon kentältä Genovaan

Torinon Sandro Pertini -lentoasema sijaitsee lyhyen, 16 kilometrin matkan päässä keskustasta. Sen ja Porta Nuova -rautatieaseman välillä kulkee Sadem- ja Terravision-busseja, joista jälkimmäinen menee Lingottoon. Sekä Lingotosta että Porta Nuovalta voi nousta Genovaan kulkevaan junaan, mutta Porta Nuova on suositeltavampi vaihtoehto. Porta Nuovaan matka kestää 40 minuuttia, Lingottoon reilun tunnin. Busseja lähtee aamuvarhaisesta noin 23.30 asti, puolen tunnin välein. Liput maksavat vähän vähemmän, jos ne hankkii kioskilta ennen matkan alkamista, mutta myös kuski myy niitä 7 eurolla. Porta Nuovalta voi nopeasti siirtyä ostamaan lipun automaatista tai kassalta ja nousta Genovan Principe-asemalla pois. Principe-asemalta voi siirtyä metrolla sataman ja vanhankaupungin viereen kuten myös Piazza del Vittoria -aukion naapuriin Brignole-asemalle. Matka Torinosta Genovaan kestää pari tuntia, ja Italian rautatieyhtiö on Trenitalia.

Siirtyminen Milanon Malpensa-kentältä Genovaan

Milanon Malpensa-lentoasemalta lähtee linja-auto, joka parissa tunnissa kulkee Milanon lentoasemalta Genovan keskustaan.

Siirtyminen muualta Italiasta ja Euroopasta Genovaan

Genovaan pääsee hyvin niin muualta Italiasta kuin Euroopastakin, niin junalla, bussilla kuin laivallakin. Trenitalian junat vievät nopeasti ja kohtuuhinnalla etenkin kohti Torinoa, Milanoa, Pisaa ja Roomaa, ja erittäin helppoa junalla on siirtyä myös Nizzaan ja muualle eteläiseen Ranskaan.

Eurolines-bussit ja muut kansainväliset linja-autoyhtiöt kulkevat Genovan ja monen Euroopan kolkan välillä.

Laivalla Genovaan pääsee esimerkiksi Barcelonasta, Korsikalta, Sardiniasta, Sisiliasta, Marokosta ja Tunisiasta. Matkustajalaivat käyttävät risteilyaluksia lukuun ottamatta Terminal Tragghetti -satamaa, joka on lähellä Principe-rautatieasemaa. Reiteistä saa tietoa ja lippujakin voi ostaa Direct Ferries -sivuilta.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Genovaan

Suomesta voi lähteä Genovaan joustavalle omatoimimatkalle, tai sinne voi mennä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle. Pakettimatkat tulevat kalliimmiksi, Helsingin ja Genovan väliset lennot ovat välilaskullisia ja niiden yhteydessä ollaan yleensä vain kaksi kokonaista vuorokautta kohteessa. Monilla matkatoimistoilla on kuitenkin mahdollisuus tehdä joustavia matkoja, niin että ne voivat kestää viikonkin.

Edullisista lentoyhtiöistä Norwegian ei lennä suoraan Genovaan mutta menee Milanoon, Pisaan ja Nizzaan, mistä kaikista on noin kolmen tunnin matka Genovaan. Genovan kentälle Helsingistä pääsee myös Finnairin, Lufthansan ja Air Francen koneilla. Hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, ja 200–300 eurolla saa yleensä edestakaiset lennot muidenkin kuin halpalentoyhtiöiden koneilla. Ryanair voi viedä Bergamoon hyvinkin edullisesti, mutta sen lennoilla laukuista joutuu aina maksamaan ylimääräistä.

Pakettimatkoja Genovaan tekevät monet matkatoimistot, kuten Kaleva Travel ja Tjäreborg, jolla on yhdistettyjä matkoja sekä Roomaan että Genovaan. Hinnat eivät ole kovin edullisia mutta eivät yhtä kalliita kuin vaikkapa lomat Ranskan etelärannikolla, ja 400–500 eurolla pääsee yleensä 3 päivän matkalle. Lennot eivät useinkaan ole suoria vaan niissä on välilasku, ja lennot saattavat viedä koko päivänkin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti