logo
Haluatko hotellin läheltä kauppakatuja, ravintola-alueita tai hyvien kulkuyhteyksien varrelta? Pienen matkaoppaan lämpökartoilta näet, minne päin kaupunkia ravintolat ja kaupat ovat keskittyneet ja mitkä alueet ovat lähellä metroasemia. Karttoja on tällä hetkellä seuraaviin kaupunkeihin:

Pienen matkaoppaan hotellihaku

Hotellihakumme avulla voit hakea hotelleja samanaikaisesti usean eri hotellisivuston valikoimista. Monissa kaupungeissa ja lomakohteissa on tarjolla majapaikkoja alkaen täyden palvelun luksushotelleista ja suurien hotelliketjujen tunnetuista vaihtoehdoista päätyen hostelleihin ja perheomisteisiin majataloihin. Seuraavassa on vinkkejä asioista, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon kun vertailet hakukoneemme palauttamia hotelleja.

Jos lisäksi haluat lukea Pienen matkaoppaan eritellympiä vinkkejä kaupunginosista ja alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle, valitse matkakohde alta:

Valitse hotellin sijainti viisaasti

Hotelli tai muu majapaikka kannattaa usein varata keskeiseltä paikalta, läheltä nähtävyyksiä ja jos kaupungissa on metro, läheltä metroasemaa. Metroverkostoon pääsee yleensä helposti liittymään myös muiden liikennevälineiden reiteiltä lentokentän ja kaupungin välillä, ja kun valitsee hotellin läheltä metroasemaa säästyy matkalaukkujen turhalta raahaamiselta perille saapumisen ja lähdön yhteydessä. Useimpien kunnolle ihanteellisinta on jos lähimmälle metroasemalle on matkaa korkeintaan puoli kilometriä. Metro on muutenkin tarjolla ollessaan usein luotettavin liikennemuoto, varsinkin vilkasliikenteisissä kaupungeissa, joissa tieliikenne voi pahimmillaan seisoa ruuhka-aikoina niin, että matka-aika lentokentän ja kaupungin välillä voi jopa moninkertaistua.

Vilkkaus ei välttämättä kiinnosta kaikkia lomalaisia, ja rauhaa hakevien kannattaa usein yöpyä hivenen kauempana keskustan vilkkaimmilta kaduilta. Tienoot aivan tärkeiden liikenteen solmukohtien ja kaupungin päärautatieaseman lähistöllä voivat olla rauhatonta seutua, jolla liikkuu epämääräistä väkeä, ja oman matkakohteen tilanne tässä mielessä onkin hyvä selvittää etukäteen. Ostosten tekemisestä kiinnostuneiden on syytä selvittää hotellin sijainti kauppakaduista, ostoskeskuksista, markkinatoreista, kauppahalleista, jne. Paikallisia herkkuja muuallakin kuin hotellissa maistelemaan mielivien on syytä kaivella tietoa ravintolakeskittymistä, food court -paikoista, jne. Nämä ovat juuri niitä asioita, joita käsitellään mm. tällä sivustolla eri kohteiden pienissä matkaoppaissa, ja apua on myös Pienen matkaoppaan ravintoloiden ja kauppojen tiheyksiä ilmaisevista lämpökartoista.

Jos kaupungissa on ns. vanhakaupunki, moottoriajoneuvoliikennettä siellä voi olla rajoitettu, ja aina eivät edes taksit välttämättä saa ajaa kaikilla vanhankaupungin sokkeloisilla ja mukulakivetyillä kaduilla. Mikäli aikoo turvautua taksikyytiin perillä, kulkumahdollisuudet hotellille on syytä selvittää etukäteen. Se mikä vanhoissa kaupunginosissa hävitään kuljettavuudessa, voitetaan kuitenkin usein niin miljöön kuin tarjolla olevien hotellien tunnelmassa.

Kokeneet matkailijat voivat hyvin majoittua myös kauemmas pääkallopaikoilta, missä hintataso on usein edullisempi. Näitä ovat kaupungin laitaosat tai kaupunkia ympäröivät pienemmät paikkakunnat, joilta usein pääsee kuitekin kätevästi paikallisjunalla kulkemaan. Niiden, jotka suunnittelevat tekevänsä päiväretkiä lähistön mielenkiintoisiin paikkoihin kannattaa selvittää, miltä rautatie- tai linja-autoasemalta kuljetukset näihin paikkoihin lähtevät ja valita hotelli riittävän läheltä asemaa. On hyvä huomioida, että junat lähistön paikkakunnille eivät välttämättä kulje kaupungin päärautatieasemalta vaan pienemmiltä sivuasemilta.

Oletko liikkeellä omalla autolla

Hyvä syy majoittua muualle kuin keskustaan on se, että on liikkeellä omalla kulkuneuvolla, ja tällöin kannattaa katsella parkkihallilla varustettua majapaikkaa. Näitä on usein myös lentoaseman lähettyvillä. Vartioidut parkkipaikat ovat luonnollisesti turvallisimpia. Vartioinnista huolimatta etu- ja takapenkillä lojuvat tavarat kannattaa siirtää pois näkyvistä tavaratilaan, samoin kuin arvoesineet kannattaa ottaa mukaan ja hansikaslokero tyhjentää ja jättää auki kertomaan että autossa ei yksinkertaisesti ole mitään murtautumisen arvoista.

Tutustu muiden antamaan palautteeseen

Yösijaa valitessa kannattaa tarkastella, mitä hotellista on sanottu ja minkälaisia reaktioita se on vieraissa herättänyt. Erityisesti kannattaa katsoa minkälaisia kommentteja majapaikat ovat kirvoittaneet matkustajilta, jotka ovat liikkeellä samoissa tunnelmissa kuin itsekin. Lapsiperheitä kiinnostavat tietenkin muiden lasten kanssa matkustaneiden hotellikokemukset ja romanttiselle matkalle lähteviä muiden kuhertelijoiden vaikutelmat. Pelkkien palautteiden lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomio siihen, onko hotelli itse vastannut saamiinsa palautteisiin ja miten. Tämä luo näkökulmaa kärjistettyihin purkauksiin ja kertoo myös hotellin yleisestä palvelualttiudesta.

Varmista lämmitys tai ilmastointi

Varasi hotellin miltä alueelta tahansa, on hyvä muistaa, että monin paikoin kesäkausi on tukahduttavan kuuma, ja ilmastointi on tällöin välttämätön. Talvikaudella puolestaan yöt voivat olla jopa aivan samoissa paikoissakin niin viileitä, että ilman lämmitystä vilu hiipii salakavalasti karaistuneenkin matkaajan puseroon.

Luottokortti on turvallisin maksutapa

Kuten verkko-ostamisessa yleensäkin, luottokortti on turvallisin maksutapa hotellia varatessa. Jos varatun huoneen kanssa kohtaa ylitsepääsemättömän ongelman, luottokortilla maksettua maksua voi hakea takaisin myös luottokorttiyhtiöltä.

Sivun pääkuva: Ana /Flickr (Creative Commons: Attribution 2.0 Generic)